O heykel Sazova Parkı'nda

Heykeltıraş Ramazan Tilki’nin Eskişehir Kent Konseyi'ne armağan ettiği Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen heykelinin açılışı törenle yapıldı.

KÜLTÜR SANAT 16.07.2022, 18:20
O heykel Sazova Parkı'nda

Açılışa Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ve Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden birincilikle mezun olduktan sonra Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Bölümünde Öğretim Elemanı olarak görev yapan heykeltıraş Ramazan Tilki’nin Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in heykelini yaparak, Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkı'nın içerisinde yer alan Masal Şatosu'nun civarında uygun bir yere konması dileğiyle Eskişehir Kent Konseyi’ne hediye ettiğini söyledi. Bu anlamlı heykelin şehrimizin en önemli cazibe merkezlerinden biri olan Bilim, Kültür ve Sanat Parkına konulmasının Eskişehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nda yer alan Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerinin oy birliği ile alınan kararını Başkan Büyükerşen’e sunduklarını anlatan Akçasoy, “kendisi de bizlerin ısrarını kırmayarak kabul ettiler. Sonunda da bugün burada Sivil Toplum Kuruluşlarımızın Başkanları ve temsilcileri ile açılışını gerçekleştirmekten büyük bir onur ve mutluluk duyuyoruz” dedi. 

“Başkan Büyükerşen’e ne kadar teşekkür etsek azdır” diyen Akçasoy, sözlerine şöyle devam etti: 

“Yılmaz Hoca'yı anlatmak çok kolay değil. Çünkü o kadar farklı özellikleri, o kadar farklı bir vizyonu var ki, çok uzun yıllardır kendisiyle beraber çalışıyor olduğum halde bazen geliştirdiği projelere, ürettiği çözümlere, hayret ve hayranlık içerisinde kalıyoruz. Aslında en yalın ve en kısa tarifle Yılmaz Hoca bir okul gibidir. Zevkle, gururla, onurla öğrenmeye devam ettiğiniz bir okul. Kendisinin hayata geçirdiği projeler sayesinde bu şehrin çocukları da Atatürk aydınlanmasının ne anlama geldiğini, uygulamalı olarak, yaşayarak görüyor. Emin olun ki sanatta, bilimde, sanayide her alanda hayatımıza yön verecek insanlar bu şehrin çocukları arasından çıkacaklar. İşte değerli sanatçımız Ramazan Tilki de onlardan birisi. Kendisine emekleri için teşekkür ediyoruz.” 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@