Odunpazarı ile Mihalıççık belediyelerinden önemli iş birliği

Odunpazarı Belediyesi ve Mihalıççık Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. Yılı etkinlikleri kapsamında ‘Sevgi’ temalı uluslararası fotoğraf yarışması düzenledi...

KÜLTÜR SANAT 06.03.2023, 13:18
Odunpazarı ile Mihalıççık belediyelerinden önemli iş birliği

Odunpazarı Belediyesi ve Mihalıççık Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. Yılı etkinlikleri kapsamında ‘Sevgi’ temalı uluslararası fotoğraf yarışması düzenledi. Osman Yaşar Tanaçan, Doç. Dr. Feyyaz Bodur, Reha Bilir, Alper Meranezlioğlu ve Serdar Akyay’ın jüri üyeliği yapacağı ‘Severek Sevilerek 100. Yıl Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nda katılımcılar için fotoğraf teslim adresi www.severeksevilerek100yil.com.tr. Katılımcılar 30 Mart 2023 Perşembe günü saat 23.00’e kadar fotoğraf gönderebilecek. Yarışma sonuçları 20 Nisan 2023 Perşembe günü açıklanacak, ödül töreni ve sergi açılışı ise 30 Nisan Pazar günü yapılacak.

Yarışmada birincilik ödülü alan kişiye o günkü kur üzerinden 1000 €, ikincilik ödülü kişiye 500 €, üçüncülük ödülü kişiye 250 €, birinci mansiyon ödülü alan kişiye 150 €, ikinci mansiyon ödülü alan kişiye ise 100 € ödül verilecek. Derece ödülü alanların dışında sergilenmeye değer görülmüş 45 fotoğraf için ise katılımcılara kişi başı 750 TL ödenecek. Odunpazarı Belediyesi ve Mihalıççık Belediyesi, yarışmaya katılan fotoğraflar için ayrıca bedel ödenmeksizin, katılımcının ismi yazılmak şartıyla kitap, dergi broşür, internet, reklam vb. tanıtım amaçlı kullanılabilecek. Yarışma ile ilgili detaylı bilgi ve yarışma şartnamesine www.severeksevilerek100yil.com.tr  üzerinden ulaşılabilir.

‘Severek Sevilerek 100. Yıl Uluslararası Fotoğraf Yarışması’nın katılım koşulları şöyle; Yarışmaya katılım ücretsizdir.

- Yarışmaya jüri üyeleri, düzenleme komitesi ve birinci derecede akrabaları dışında 18 yaşını doldurmuş amatör veya profesyonel tüm fotoğraf severler katılabilir.

- Fotoğraf makinesi, mobil telefon veya dron ile çekilmiş fotoğraflar yarışmaya kabul edilir.

- Yarışma Dijital (Sayısal) Renkli veya Siyah-Beyaz fotoğraf olarak tek bölümlüdür. Renkli veya Siyah-Beyaz tüm fotoğraflar birlikte değerlendirilecektir.

- Yarışmaya gönderilen fotoğraflar daha önce başka yarışmalarda mansiyon dahil ödül almamış olmaları zorunludur.

- Fotoğraflarda kadraj, renk doygunluğu, keskinlik, toz alma ve kontrast düzeltmesi gibi kabul edilebilecek müdahaleler dışında hiçbir manipülasyon/başkalaştırma/oynama kabul edilmeyecektir.

- Fotoğrafın belgesel yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Bu konuda jürinin kanaati esastır.

- Fotoğraflar şartnamede belirtilen fotoğraf teslim adresine sayısal ortamda çevrimiçi olarak yüklenerek teslim edilecektir.

- Bir katılımcı yarışmaya en fazla 4 fotoğraf ile katılabilir. Aynı yarışmacı farklı rumuzla birden fazla başvuruda bulunamaz.

- Fotoğraflar JPEG formatlı olarak teslim edilecektir. JPEG formatındaki fotoğrafların uzun kenarı en az 2400 piksel olarak kaydedilmeli, bir fotoğraf en az 1 MB en çok 3 MB olmalıdır. Daha yüksek çözünürlükte çekilen fotoğrafların orijinalleri ayrıca istenebilecektir. Bu fotoğrafların herhangi bir nedenle bilgisayarda okunamaması halinde sorumluluk kabul edilmez.

- Katılım formu eksiksiz olarak doldurulmalı.

- Yarışmacı, yarışmaya gönderdiği fotoğrafların tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerin alındığını beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyana aykırı hareket ettikleri belirlenenlerin ödül, unvan ve her türlü kazanımları iptal edilir.

- Fotoğraflar son teslim tarihi olan 30.03.2023 saat 23.00 tarihine kadar teslim adreslerine ulaştıkları takdirde yarışmaya dahil edilir. Posta yoluyla gönderilecek fotoğraflar ve yüklemedeki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

- Yarışmaya fotoğraf gönderen yarışmacılar, yarışma şartnamesini kabul etmiş ve yarışma kurallarına uymayı taahhüt etmiş sayılırlar. Şartnameye uymayan yarışmacılar yarışma dışı bırakılır.

- Ödüller sergi açılış tarihinde yapılacak törende ödül sahiplerine verilecektir.

DETAYLI BİLGİ İÇİN…

‘Severek Sevilerek 100. Yıl Uluslararası Fotoğraf Yarışması ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler; Dede Mahallesi Şamlılar Sok. NO: 3 adresinde bulunan Odunpazarı Belediyesi Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Evi’ne giderek, 0531 950 39 73 numaralı telefonu arayarak ya da [email protected] adresine mail atarak istedikleri bilgiyi alabilir. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (1)
Ali 1 yıl önce
Vay be ortaklığa bak hele hele
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@