banner298

banner194

Odunpazarı'nda Gazapizm rüzgarı!

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Cumhuriyet Bayramı’nı, Gazapizm konseri ile kutladı. Adalar’da gerçekleşen Gazapizm konserine, on binlerce Eskişehirli katıldı.

KÜLTÜR SANAT 29.10.2021, 10:56 30.10.2021, 11:08
Odunpazarı'nda Gazapizm rüzgarı!

Porsuk Çayı’nın her iki tarafının da hınca hınç dolduğu konserde, gençler Gazapizm ile birlikte “Yaşanılacak güzel günler var” diye haykırdı. Konserde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, gençlerden umudunu kaybetmemesini istedi. Başkan Kurt, “Gençlik demek, gelecek demektir. Biz, size güveniyoruz. Sizi seviyoruz” dedi. 

Eskişehir’de gençler, Odunpazarı Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı konserinde bir araya geldi. “Hayatın heyecanı yok” şarkısı dillere pelesenk olan rap müziğin sevilen sesi Gazapizm’in sahne aldığı konsere, on binlerce genç katıldı.  “Yaşanılacak Güzel Günler için Adalar’da buluşuyoruz” sloganı ile gerçekleştirilen konserde, gençler Porsuk Çayı’nın her iki tarafını da hınc hınç doldu. Herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Gazapizm,  sevilen şarkılarını Eskişehirliler için seslendirdi. 

KONSERDE TOPRAK BEBEK DE UNUTULMADI

Konserin başlamasına saatler kala, Adalar’da bulunan konser alanını dolduran gençler, ellerindeki Türk Bayrakları ile Adaları bir gelincik tarlasına çevirdi. Konser başlamadan önce Odunpazarı Belediyesi Eskişehirli SMA hastası Toprak Bebek için fidan ve bağış çağrısı yaptı. Eskişehirliler, Toprak Bebek için cep telefonları ile bağış yaptı. 

Konseri dinlemek için alana gelen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, sahne önüne giderek konser dinlemeye gelen gençlere ‘hoş geldiniz’ dedi. Başkan Kurt, Gazapizm konserini gençler ile birlikte izledi. 

Büyük bir coşkunun hakim olduğu konserde,  gençlerin coşkusu Gazapizm olarak bilinen Anıl Acar’ın sahneye çıkması ile adeta şahlandı. Konserine “Ölüler Dirilerden” adlı şarkısı ile başlayan Gazapizm, şarkılarını işsizlik, açlık, yoksulluk, kadın cinayetleri ve sokaklarda yaşamak zorunda kalan üniversite öğrencileri için söyledi. Konsere “Memleketsiz”, “Kalbim Çukurda” şarkıları ile devam eden Gazapizm, “Karanfil” adlı şarkısını ise katledilen kadınlar için söyledi. “Yol”, “Dayan”, “Bu Rüya Benim”, “Unutulacak Günler”, “İsminizi İstiyorlar”, “Çöplük” şarkılarını da söyleyen Gazapizm, ardından da herkesin büyük bir heyecanla beklediği “Heyecanı Yok” adlı şarkısını seslendirdi. Gazapizm, “Heyecanı yok” adlı şarkısına başlayınca konser alanını dolduran gençlerin coşkusu ise iki katına çıktı. On binlerce gençle “Bu hayatın heyecanı yok” diyen Gazapizm, konserine “Kendine Başka Bir Dünya”, “Pusula”, “Perişan”, “Sağı Solu Kes” ve “Pisliğin Üstüne Basmışlar” adlı şarkılarıyla devam etti. Gazapizm, konserini yoğun istek üzerine “Hayatın Heyecanı Yok” şarkısını tekrar söyleyerek bitirdi. Gazapizm, konser boyunca seslendirdiği şarkıları on binlerce genç ile beraber söyledi. Gazapizm ile birlikte “Yaşanılacak Güzel Günler Var” diye haykıran gençlerin coşkusu adeta tüm Eskişehir’i inletti. 

“GENÇLİK DEMEK, GELECEK DEMEKTİR” 

Konserde yaptığı konuşmada, herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, konuşmasına gençlere hoş geldiniz diyerek başladı. Başkan Kurt, konuşmasına “Büyük Atatürk 100 yıl önce yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz demişti. Yarın, mutlu yarınlara, büyük geleceklere; demokratik, laik bir Türkiye’ye uyanmak istiyorsanız hepiniz bizimle olun” sözleri ile devam etti. Başkan Kurt’un bu sözleri gençlerden büyük alkış aldı. Gençlere “Umudunuzu asla yitirmeyin” diyen Başkan Kurt, gençliğin umut demek olduğunu söyledi. Başkan Kurt, “Gençlik demek, gelecek demektir. Biz, size güveniyoruz. Sizi seviyoruz. Sizinle birlikte 100 yıl daha bu mücadeleyi veririz, ama siz dik durduğunuz sürece. Gazapizm gibi kardeşlerimiz, bu uğurda mücadeleye devam ettikçe yarınlar aydınlıktır. Yarınlar güzeldir. Yarınlar Cumhuriyet ile var. Cumhuriyet ile daha büyük ve güzel yarınlar diliyorum” dedi. Eskişehir’e gelerek Odunpazarı Belediyesi’nin Cumhuriyet Bayramı Konserinde sahne aldığı için Gazapizm’e teşekkür eden Başkan Kurt, Gazapizm ve konsere katılan on binlerce gençle birlikte selfie çekti. 

Gazapizm’in ardından DJ Göksel Doğan, DJ performansı sergiledi. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@