banner194

Odunpazarı’nda pedallar daha fazla hareket için çevrildi

16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen “Avrupa Hareketlilik Haftası” Odunpazarı Belediyesi tarafından çeşitli etkinliklerle kutlandı.

KÜLTÜR SANAT 23.09.2022, 16:55
Odunpazarı’nda pedallar daha fazla hareket için çevrildi

Avrupa Hareketlilik Haftası’nda, kentleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya teşvik etmek ve sürdürülebilir hareketlilik biçimlerine dikkat çekmek üzere, her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu yıl “Avrupa Gençlik Yılı” temasıyla gerçekleştirilen hafta kapsamında Odunpazarı Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu işbirliği ile Odunpazarı Belediyesi “Arabasız Gün: ‘İki Teker Bize Yeter” etkinliği düzenledi. Vatandaşların bisikletleri ile renk kattığı etkinliğe Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Evren Olcay ile beraber Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru katıldı. 

Etkinlikte konuşan Odunpazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Evren Olcay, Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısı ile bir dizi etkinler düzenlediklerini belirtti. Eskişehir’de kışın kendini hatırlattığı soğuk havanın hakim olduğu bir günü yaşadıklarını söyleyen Olcay, “Avrupa Hareketlilik Haftası her sene 16-22 Eylül tarihlerinde gerçekleşiyor. Odunpazarı Belediyesi olarak Avrupa Hareketlilik Haftasını bir dizi etkinlikle Etüt Proje Müdürlüğümüz ve paydaş müdürlüklerimiz tarafından düzenlenen etkinlikler ile tamamlıyoruz. Bugün “İki Teker Bize Yeter” diyerek bisiklet turumuzu da tamamladık. Hareketlilik Haftası, sürdürülebilir ulaşım tedbirleri ve sağlıklı yaşamı ön plana çıkaran bir oluşum. Umarım bu etkinlikler, hem halk sağlığına hem de ulaşımın biraz daha sürdürülebilir olmasına sebebiyet verir. Bu seneki motto, “Çeşitlendirerek Devam Et." Umarım hareketliliğimizi çeşitlendireceğiz ve gelecek yıllarda hayatımızı daha sağlıklı, temiz bir dünyada yaşayacağız” dedi. 

Atatürk Bulvarı’nda bulunan Uğur Mumcu Parkı’ndan başlayan bisiklet turu, Kanlıkavak Parkı’nda son buldu. Bisiklet turunun ardından Kanlıkavak Parkı’nda modern dans ve spor etkinliği ile beraber sokak müzisyenleri dinletisi yapıldı. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@