banner298

banner194

Şehir Tiyatrolarından birbirinden özel gösterimler

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Mart ayı boyunca birbirinden özel tiyatroları sanatseverlerle buluşturdu...

KÜLTÜR SANAT 29.03.2023, 16:34
Şehir Tiyatrolarından birbirinden özel gösterimler

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Mart ayı boyunca özel günlerde özel gösterimler gerçekleştirerek Dünya Kadınlar Günü, değerli halk ozanımız Âşık Veysel’in ölüm yıldönümü ve Dünya Tiyatro Günü’nde sahnelediği oyunlarını Eskişehirli sanatseverlerle buluşturdu.

Mart ayı başında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması sebebiyle Şehir Tiyatrolarının sahnelediği “Midas’ın Kulakları” adlı oyununa Eskişehir’de kadınlara yönelik faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri ile iletişime geçilerek, kadın izleyiciler davet edildi. Bu anlamlı günde yapılan özel gösterim beğeni ve ilgi gördü.

Şehir Tiyatrolarının artık gelenekselleştirdiği bir diğer etkinliği ise değerli halk ozanımız Âşık Veysel’in ölüm yıldönümü olan 21 Mart tarihinde “Dost” adlı oyunu her yıl yeniden sahneleyerek büyük ozanımıza saygısını göstermesidir. Şehir Tiyatroları sanatçısı Sinan Demirer’in Âşık Veysel’in hayatını anlattığı tek kişilik oyunu, 21 Mart haftası 3 temsil gerçekleştirdi ve 14 sezondur olduğu gibi biletleri günler öncesinden tükenerek kapalı gişe sahnelendi. UNESCO’nun 2023 yılını Âşık Veysel'i Anma ve Kutlama Yılı ilan etmesi de etkinliğe ayrı bir anlam kattı.

Tiyatro sanatını meslek edinmiş kişilerin bayramı sayılan 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Şehir Tiyatroları sahnelerini ücretsiz olarak seyircilerine açarak “Yaşasın Demokrasi” ve “Ödenmeyecek Ödemiyoruz” adlı oyunlarını sahnelediler ve bu özel günü tüm salonları dolduran seyircileri ile birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadılar.

Ayrıca Şehir Tiyatrolarının Mart ayı içinde “Macbeth” ve “D-21 Deniz’e Mektup” adlı oyunları ile çocuklar için sahnelediği oyunlar kapalı gişe oynandı ve büyük beğeni topladı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@