banner298

banner194

Senfoni Orkestrası 20 yaşında!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası “20. Kuruluş Yıldönümünü” görkemli iki konserle kutladı... Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen de katıldı...

KÜLTÜR SANAT 19.12.2022, 14:08
Senfoni Orkestrası 20 yaşında!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası “20. Kuruluş Yıldönümünü” görkemli iki konserle kutladı.

Yoğun talep görmesi nedeniyle 15-16 Aralık tarihlerinde arka arkaya verilen konserlerin biletleri, satışa açıldıktan iki saat sonra tükenerek tamamı dolu temsiller ile izleyiciyle buluştu. Birbirinden güzel pek çok eserin çalındığı konserlerde, orkestra şefi Ender Sakpınar, solistler ise Dünyaca ünlü piyano sanatçıları Süher -Güher Pekinel’di.

Konser, orkestra şefi Ender Sakpınar’ın orkestranın kuruluşunu ve kuruluş amacını anlattığı konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in 2002 yılında Ergin Orbey sahnesinde gerçekleştirilen ilk orkestra konserinden sonra kulise giderek sanatçılara yaptığı konuşma yayınlandı. Konuşmada Büyükerşen’in, orkestradaki müzisyenlere bir misyoner gibi özveriyle çalışarak Eskişehir halkına klasik müziği sevdirme görevlerinin olduğunu, gelecekte çok daha büyük ve tam donanımlı konser salonları hizmete açacağını söyleyerek Eskişehir halkına ve orkestra sanatçılarına olan inancını ve güvenini belirttiği izlendi.

Konuşmaların ardından başlayan konserde, orkestra M.Ravel’in Bolero adlı eserini seslendirirken, kuruluşundan bu yana verilen konserler, düzenlenen opera temsilleri ve turnelerin arşiv görüntülerinden oluşan bir slayt gösterisi yayınlandı. Sonrasında solistler, W.A. Mozart’ın İki piyano İçin Mi Bemol Majör Konçerto’sunu seslendirdi. Ayakta alkışlanan solistler seyircilerden büyük beğeni topladı. İkinci yarıda G.Rossini, B.Smetana, G.Bizet, J.Brahms gibi pek çok meşhur bestecinin eserini çalan orkestra ayakta alkışlandı. Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen solistlere 20. Yıldönümü plaketi ve Atatürk’ün çınar ağacından el ile oyulmuş heykelini hediye ederek teşekkür etti. Ardından Ender Sakpınar’a da 20. Yıldönümü plaketi verirken “Umarım 25.yıl plaketini de benden alırsın.” temennisini belirtti.

Gelecek programda orkestra şefi Deniz Oliveira Erdinç ve solist klarinet sanatçısı Orçun Civelek sahnede ağırlanacak. D.Wolf Klarinet Konçertosu ve L.V.Beethoven’ın 6. Senfonisi icra edileceği konser, 23 Aralık 2022’de Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda (Opera) olacak.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@