banner298

banner194

Senfoni Orkestrası'ndan görkemli konser!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası dünyaca ünlü şef Gürer Aykal yönetiminde depremzedelere yardım konseri verdi.

KÜLTÜR SANAT 27.03.2023, 15:16
Senfoni Orkestrası'ndan görkemli konser!

Elde edilen bütün gelirin depremzedelere bağışlandığı konserde, viyolonsel sanatçısı Berkay Azıtepe ve Senfoni Orkestrası’nın dört değerli keman sanatçısı Mine Kurt, Nazlı Avcı, Onur Akalın ve Canan Dalgaç’ın solist olarak yer aldı. Ünlü Türk besteci ve akademisyen Hasan Uçarsu’nun “İzmir Ah Güzel İzmir” bestesi de başarıyla icra edildi, dinleyiciler ayakta alkışlayarak hayranlıklarını gösterdi.

Konser sonunda konuşma yapan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen orkestraya, solistlere, Hasan Uçarsu ve Gürer Aykal’a teşekkür etti, depremzedelere ayni yardımların devam ettiğini bir kere daha vurguladı. Konser bütün salonun uzun uzun ayakta alkışlamasıyla son buldu.

Gelecek programda orkestra şefi ve besteci Hasan Niyazi Tura’nın şeflik yaptığı konserde solist genç yetenekli piyanist Can Çakmur olacak. Birbirinden güzel eserlerin icra edileceği konser 31 Mart akşamı Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@