Tepebaşı'ndan 23 Nisan'a muhteşem konser!

Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası ve Koroları 23 Nisan için özel bir konser hazırlığı içerisinde...

KÜLTÜR SANAT 13.04.2022, 15:33 14.04.2022, 17:01
Tepebaşı'ndan 23 Nisan'a muhteşem konser!

Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası ve Koroları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenecek muhteşem bir konser ile müzikseverlerin karşısına çıkacak. Konser için sabırsızlanan öğrencilerin hazırlıkları son hızıyla devam ediyor.

Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası ve Koroları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen konserde müzikseverlerin karşısına çıkacak.

Elde ettiği başarılar ile ünü Türkiye sınırlarını aşan İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası ve Koroları, 23 Nisan Çocuk Bayramı Konseri ile sahnede olacak. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın “Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve sanata yönlendirmek adına hayata geçirdiğimiz bir proje” dediği İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası ve Koroları, 2015 yılından bu yana Eskişehirli çocukların hayatlarına muhteşem bir dokunuş yapıyor. 7-17 yaş arası tüm çocuklar herhangi bir ücret ödemeden, yetenek sınavından geçmeden, akranları ile birlikte müzik yaparak karşılıklı saygı, anlayış ve farklılıkları kabullenme gibi kavramları orkestrada kazanıyor. İlk olarak bağışlarla toplanan enstrümanlar ve 40 çocukla çalışmalarına başlayan orkestra, bünyesinde şimdiye kadar 2 bin 500 çocuk, yurt içinde ve yurt dışında verdikleri konserler ile de pek çok ödüle layık görüldü. Türkiye’de türünün ilk örneği olan orkestrayı Eskişehirliler, “Muhteşem çocuklar” diye anarken; Başkan Ataç ise 23 Nisan’da gerçekleştirilecek konseri heyecanla beklediğini ifade ediyor.

Çocuklar heyecanla hazırlanıyor

Çalışmalarına Zafer Mahallesi’nde bulunan eğitim ve çalışma merkezinde devam eden öğrenciler, “Çok sıkı çalışarak eğitmenlerimizin yardımıyla konserimize hazırlanıyoruz. Orkestra olarak pandemi nedeniyle bir süredir konser veremiyorduk, bu sebeple çok heyecanlıyız. Müzik sevgimiz ile orkestraya katıldık ve kendimizi geliştiriyoruz. Tempolu ve yoğun bir çalışma programımız var. Burada olmak, sahneye çıkmak, müziğimizi insanlara sunmak bize özgüven veriyor ve takım olmayı öğretiyor. Enstrüman çalmak, bu orkestranın bir parçası olmak çok güzel. Arkadaş ortamı, müzik bilgimize katkıları, sağladığı tecrübeler çok faydalı. 23 Nisan konserimiz çok keyifli olacak, tüm Eskişehir’i konserimize bekliyoruz” diyor.

23 Nisan Cumartesi günü saat 17.00’de Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek konserin orkestra şefliğini Simay Pala, koro şefliğini ise Derya İnanç yapacak. Biletler, “biletinial.com” internet adresi üzerinden satışa sunulurken; konserden elde edilen gelir ise yine İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası ve Koroları’na aktarılacak.

Vatandaşlar konser programı hakkında bilgi almak için, 0 (222) 321 12 79 numaralı telefondan yetkililere ulaşabiliyor.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@