Yılmaz Büyükerşen: Eskişehir Atatürk şehri oldu!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 30 Ağustos Zafer Parkı açılışında konuştu, "Eskişehir bir Atatürk şehri oldu" dedi...

KÜLTÜR SANAT 30.08.2022, 20:52
Yılmaz Büyükerşen: Eskişehir Atatürk şehri oldu!

Odunpazarı Belediyesi, Büyük Zaferin 100’üncü yılını Çankaya Mahallesi’nde yaptığı “100. Yıl Odunpazarı Belediyesi-Rotary 30 Ağustos Zafer Parkı” ile taçlandırdı. Odunpazarı Belediyesi -Rotary iş birliği ile yapılan parkın açılışı törenle yapıldı. Yoğun katılım ile gerçekleşen törende konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “30 Ağustos Zafer Bayramı nasıl Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini şekillendirmiş ise bu park da ikinci yüzyılın Cumhuriyetini şekillendirsin istiyoruz” dedi. 

Odunpazarı Belediyesi, Rotary iş birliği ile Çankaya Mahallesi’ne “100. Yıl Odunpazarı Belediyesi- Rotary 30 Ağustos Zafer Parkı” yaptı. İznik Sokak’ta bulunan park, 17 bin 500 m2’lik bir alana sahip. Oturma alanları, seyir terasları, yürüyüş yolları ve çocuk oyun alanları bulunan 30 Ağustos Zafer Bayramı temalı parkta, Heykeltraş Serdar Tekebaşoğlu tarafından yapılan Atatürk heykeli ve peyzaj düzenlemeleri ile oluşturulan Türkiye haritası yer alıyor. “100. Yıl Odunpazarı Belediyesi- Rotary 30 Ağustos Zafer Parkı’nın” açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un yanı sıra Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir İl Başkanı Recep Taşel, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Uluslararası Rotary 2430. Bölge Federasyonu Dönem Başkanı Emre Öztürk ile eşi Gülce Öztürk, 11. Grup Rotary Guvernör Yardımcısı Taner Alkara, Eskişehir Rotary Kulübü Başkanı Çağdaş Sermet, Bozüyük Rotary Grubu Başkanı Alpay Adakan, Eskişehir Anadolu Rotary Kulübü Başkanı Cem Alaybeyoğlu, Yunus Emre Rotary Kulübü Başkanı Serkan Kavalcıoğlu, Yazılıkaya Rotary Kulübü Başkanı Ceyhan Kükrer, Gordion Rotary Kulübü Başkanı Mesut Akavioğlu, Rotaryenler, Rotaractlar, İnteractlar ile Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, Çankaya Mahalle Muhtarı Cemil Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreni Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü eğitmenlerinin konseri ile başladı. Açılışta konuşma yapan Çankaya Mahalle Muhtarı Cemil Öztürk, Başkan Kurt ve Rotary Kulübüne teşekkür etti. 

“BU PARK TÜRK ROTARİSİNİN HER ZAMAN ATASI’NIN İZİNDE OLDUĞUNUN SOMUT BİR GÖSTERGESİ”

Açılış töreninde konuşma yapan bir diğer isim de Uluslararası Rotary 2430. Bölge Federasyonu Dönem Başkanı Emre Öztürk oldu. Konuşmasına “Milli mücadelemizin en büyük ve en kesin zaferi, Türk Ulusu’nun emperyalizmi sahada mağlup ettiği ve 4 yıllık stratejik bir mücadelenin lehe sonuçlandığı bir galibiyettir 30 Ağustos. Şahin Bey’in, Sütçü İmam’ın, Gördesli Makbule’nin büyük fedakârlıklarının sonucunun alındığı, vatanın kazanıldığı topraklarda olmaktan dolayı son derece gururluyuz” sözleri ile başlayan Öztürk, Atatürk ve silah arkadaşlarının sadece bir savaş kazanmadığını belirtti. Bir ülkenin tarihini baştan yazarak kaderini değiştirdiklerini söyleyen Öztürk, “Biz de Türk Rotarisi olarak Zafer Bayramımızın 100. yıl anısına bir söz verdik. Zafer anıtı yapacağız dedik. Sözümüzü tutmak zorundaydık, çünkü biz sözünü tutmayı 57. Piyade Tümen Komutanı Miralay Reşat Çiğiltepe Bey’den öğrenmiş bir neslin evlatlarıyız. Çok müsterihim ki bu sözümüzü tutabildik” dedi Eskişehir’e böyle bir park kazandırdığı için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür eden Öztürk, konuşmasının ardından heykeltıraş Serdar Tekebaşoğlu ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür plaketi takdim etti.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ HAK ETTİĞİ YÖNETİME KAVUŞACAK”

Açılış töreninde konuşma yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, konuşmasına  “Bugün Türkiye’nin kurtuluşunun en büyük zaferi. 30 Ağustos’un ne kadar önemli bir zafer olduğunu tartışmanın da anlatmanın da mümkünü yok” sözleri ile başladı. 30 Ağustos’u Eskişehirlilerin beynine kalıcı bir biçimde işlemek istediklerini söyleyen Başkan Kurt, parkın inşasını Rotary kulübü ile birlikte gerçekleştirdiklerini belirtti. Başkan Kurt konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Tamamen Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün çalışanları ile gerçekleştirdiğimiz bu parkı Eskişehirlilere ve Çankayalılara Zafer Bayramı anısına armağan ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti zor şartlarda kuruldu. Zor şartlarda geliştirildi ve her türlü zorluğa rağmen laik, demokratik, sosyal, hukuk devleti olarak sonsuza kadar yaşayacaktır. Buna herkesin emin olması ve yüreğinin ortasına işlemesi lazım. Kısa bir süre içinde gerçekleşecek olan seçimlerle Türkiye Cumhuriyeti hak ettiği yönetime kavuşacaktır. Bunun için çalışıyoruz. Sizlerin de bize destek olmasını istiyoruz. Bu park, bu duygularla açıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı nasıl Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini şekillendirmiş ise bu park da ikinci yüzyılın Cumhuriyetini şekillendirsin istiyoruz.” Başkan Kurt, konuşmasının ardından heykeltıraş Serdar Tekebaşoğlu’na teşekkür plaketi takdim etti.

“ESKİŞEHİR BİR ATATÜRK ŞEHRİ OLDU”

Açılışta konuşma yapan bir diğer isim de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen oldu. Parkın içinde yer alan heykelin Atatürk’ün çok önemli bir fotoğrafından esinlendiğini söyledi. Atatürk’ün o fotoğrafının Atatürk başaklar içerinde yürürken çekildiğine dikkat çeken Büyükerşen, “Başında kasketi, golf pantolonu ile başak tarlasında yürürken çekilmiş. Tarımcı Atatürk. Toprağa bağlı Atatürk. Köylü taraftarı Atatürk. Savaş meydanlarının kahramanı, sulh zamanında da ekonominin hedeflerini çizen, kahraman Atatürk olarak, burada somut bir heykel haline getiriliyor” dedi. Eskişehir’de çok sayıda Atatürk heykeli olduğunu belirten Büyükerşen, bu nedenle Eskişehir’in bir Atatürk şehri olduğunu kaydetti. Başkan Kurt’u ve Rotary Başkanlarını tebrik eden Büyükerşen, park açılışının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda yapılmasının da ayrı bir anlam taşıdığını kaydetti. 

Konuşmaların ardından Başkan Kurt, protokolde yer alan isimler ve vatandaşlarla birlikte parkın açılışını gerçekleştirdi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@