banner194

Millet ittifakı bölünebilir!

SAĞLI SOLLU HABER - RÖPORTAJ Sağlı Sollu Haber, toplumun tüm kesimlerinin görüşlerini okuyucuları için aktarmaya devam ediyor. Bu kapsamda Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş ile görüşen Sağlı Sollu...

10 Nisan 2022, 14:52
Millet ittifakı bölünebilir!

SAĞLI SOLLU HABER - RÖPORTAJ

Sağlı Sollu Haber, toplumun tüm kesimlerinin görüşlerini okuyucuları için aktarmaya devam ediyor. Bu kapsamda Akil Gençler Platformu Genel Başkanı Delil Ateş ile görüşen Sağlı Sollu Haber ekibi, Türkiye ve dünya gündemine ilişkin güncel konuları Ateş ile masaya yatırdı.

Genel Başkan Ateş, Rusya-Ukrayna savaşından ülke ekonomisine, tarım ve hayvancılık politikalarından güncel siyasete, genç seçmenin isteklerinden sosyal medyaya kadar pek çok konuya ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Şimdi, Sağlı Sollu Haber (SSH) soracak, Delil Ateş (D. Ateş) yanıtlayacak…

SSH: Dünya gündeminin ilk sırasında yer alan Rusya ve Ukrayna savaşıyla ilgili öngörünüz nedir? Türkiye’nin savaş karşısındaki tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

‘DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR’

D. ATEŞ: "Savaş kan demektir, savaş gözyaşı demektir, savaş göç demektir, savaş ölüm demektir. Kısacası savaş korkunç bir gerçektir. Dünya üzerindeki bütün savaşlara karşıyım. Dünya barışının sağlanacağı günleri umut ediyorum. Rusya-Ukranya savaşı ikinci ayına girdi. Ne yazık ki bütün savaşlarda olduğu gibi her gün ölüm ve göç haberleri medyaya yansımakta. Bu savaşın kazananı, savaşın olması için her türlü kışkırtıcılığı yapan anlayıştır. Bu anlayış soğuk savaşın bitmesinden sonra bütün savaşların da baş aktörüdür. Bu anlayış Irak’ı, Suriye’yi, Libya’yı harabeye çeviren anlayıştır. Bu anlayış mazlum insanların kanı üzerinden saltanatını sürdürme anlayışıdır. Bu anlayış zalimlerin zulümle kendilerini yaşatma anlayışlarıdır. Bu anlayışa karşı Dünya 5’ten büyüktür demeliyiz. Ve bunu yüksek sesle söylemeliyiz.

‘RUSYA CİDDİ BİR DİRENİŞLE KARŞILAŞTI’

Rusya’nın planı kısa sürede hedeflerine ulaşacağı bir işgal girişimiydi. Ancak ciddi bir direnişle karşılaştılar. Savaşın bir süre daha sürdükten sonra müzakerelerin olumlu yönde sonuçlanacağını düşünüyorum. Bunun için Rusya’nın da karizmasının çizilmeyeceği bir yöntem ortaya konulmalıdır. Çünkü Rusya, Ukrayna savaşında şu an için en büyük kaybeden olmuştur. Bu şartlarda müzakerelerin olumlu yönde sonuçlanması zorlaşmaktadır. Bundan dolayı Rusya’nın da memnun olacağı bazı konularda Rusya lehine de düzeltmeler yapılmalıdır.

TÜRKİYE’NİN DİPLOMASİ BAŞARISI

Bu savaşta en insani, en doğru yolun öncüsü ülkemiz olmuştur. İki ülkenin hatalarını söyleyip, ilk günden itibaren barış için girişimlerde bulunup 3. bir yol ortaya koyan ülkemizin diplomasi başarısıyla ne kadar gurur duysak azdır. Savaşan iki ülkenin dışişleri bakanlarının ülkemizde barış için bizim hakemliğimizde müzakerelere oturmaları 3. yol yönünde attığımız adımların sonucudur. Bu konudaki tutumumuz Dünya genelinde olumlu bulunup, desteklenmektedir. İnşallah iki ülke arasındaki barışın sağlanmasını sağlayacak ülke olacağız. İnşallah Dünya barışının sağlanmasında da öncü rol üstleneceğiz."

SSH: Ülkemizdeki hayat pahalılığı konusunda ne düşünüyorsunuz? Böyle devam mı edecek, yoksa hükümetin buna karşı bir planı var mıdır?

‘ÜRETİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATILMALIDIR’

D. ATEŞ: "Hayat pahalılığı her geçen gün insanlarımızı zor durumda bırakmaktadır. Zam gelmeyen hiçbir ürün kalmadı. Zamlar enflasyon oranının da üzerinde seyrediyor. Burada üzerinde durmamız gereken üç konu var. İlki Pandemi dolayısıyla Dünya genelinde yaşanan ekonomik krizin ülkemize yansımaları. İkincisi stokçuluk, fırsatçılık. Üçüncüsü ise üretim noktasında zayıf kalmamız. Bundan dolayı karşı karşıya kaldığımız hayat pahalılığıyla mücadele noktasında hükümet adımlar atmaktadır. Bu adımların karşılığını göreceğimiz tarih olarak haziran, temmuz ayları işaret edilmektedir. Hepimizin temennisi bu zor sürecin en kısa sürede bitmesidir. Dünya genelinde gıda ile ilgili büyük sıkıntıların yaşanacağı konuşulmakta. Verimli topraklara sahip olan ülkemizde büyük bir üretim seferberliği başlamalıdır. Çiftçimize her türlü destek sunulmalıdır. Nasıl ki savunma sanayisinde öncü bir ülke haline geldiysek, tarım alanında da Dünya da örnek bir ülke olmalıyız. Bu konuda geç kalınmadan adımlar atılmalıdır."

SSH: Tarımdan bahsetmişken, Tarım ve Orman Bakanlığında yaşanan görev değişikliği konusunda düşünceniz nelerdir?

‘YENİ BAKAN DOĞRU BİR İSİM’

D. ATEŞ: "Önceki Bakanımız Bekir Pakdemirli Bey’e yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Yeni Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişçi hocamıza da hayırlı olmasını diliyorum. Hocamızı Çukurova Üniversitesi’nde okuduğum dönemden biliyorum. Hocamız tarım alanında önemli bir isim. Tarım alanında başlatacağımız seferberliği çok iyi bir şekilde yönetecek ve öncü rol oynayacak doğru bir isim. Tarım alanında bizi güzel günlerin beklediğine dair inancım sonsuz. Bakanımız daha çok yeni. Önümüzdeki günlerde bu alandaki çalışmaları hep birlikte göreceğiz. Hocamıza başarılar diliyorum."

SSH: Güncel siyaset ve son anketlerle ilgili düşünceniz nedir?

‘MİLLET İTTİFAKI BÖLÜNEBİLİR’

D. ATEŞ: "AK Parti’nin oylarında bir düşüş görülmektedir. Ama bu düşüşün sebebi 6 partinin bir araya gelmesi ya da muhalefetin ortaya koyduğu projeler değildir. Tamamen hayat pahalılığından dolayı AK Parti’de düşüş yaşanıyor ve o düşüşü meydana getiren seçmende kararsız durumda bulunmaktadır. Çünkü kararsız seçmendeki tavır da ‘yine düzeltirse AK Parti düzeltir’ anlayışıdır. 6 partinin Cumhurbaşkanı adayında anlaşamamaları büyük bir dezavantajdır. Çünkü aday belirleme süreçleri iyice karmaşık bir hal aldı. 6 parti 6 farklı isim üzerinde çalışıyor. Birde dışarıdan adaylık için lobi arayışında olanlar var. 6 parti dışında kalan HDP seçmeninin İstanbul başta olmak üzere oylarıyla bazı Büyükşehir Belediyelerini millet ittifakına kazandırmalarına rağmen genel başkanlarının 7. genel Başkan olarak masada yer almamalarına verdikleri bir tepki bulunmakta. Yeni ittifak arayışlarını görüyoruz. Millet ittifakında bölünmelerde meydana gelebilir. Bunların hepsini bir araya getirdiğimiz de hayat pahalılığı noktasında AK Parti’nin yapacağı düzeltmeler, oyunu yine eski seviyelere çok hızlı bir şekilde getirecektir. Sahada da aktif bir şekilde görüşme ve gözlem yapan biriyim. AK Parti’nin en büyük rakibi ekonomidir. Ekonomide yapacağı rahatlamayla 2023 seçimlerinin yine kazananı olacaktır."

SSH: Gençliğin önde gelen isimlerindensiniz? Genç seçmenin düşünceleri hangi yöndedir?

‘SOSYAL MEDYA GENÇLER ÜZERİNDE OLDUKÇA ETKİLİ’

D. ATEŞ: "Genç seçmenin de değerlendirmesi ekonomi üzerine yoğunlaşmış durumda. Genç seçmen AK Parti öncesi ve sonrası olan bir seçmen değil. AK Parti’li dönemleri bilen bir kitle. Bu seçmen kitlesi de AK Parti’nin ilk dönemleri ve şu an ki dönemleri, ayrıca ailesinden duydukları ve kendi gördükleriyle beraber kıyaslama yapıyor. Çünkü AK Parti öncesini bilmiyor. Bu nesil iletişim olarak sosyal medya platformlarını aktif olarak kullanıyor. Sosyal medyada önüne en çok hangi siyasi partinin propagandası çıkarsa ona yönelimi daha fazla olacaktır. Bundan dolayı sosyal medya platformlarını en iyi ve en çok kullanan siyasi partilerin gençlere ulaşması daha kolay olacaktır. Öncülüğünü yaptığımız platform olarak 81 ilde 81 genç milletvekili istiyoruz. Gençlik mecliste gençliği temsil etsin. Bu yönde önümüzdeki günlerde farklı etkinliklerimiz olacak."

-SON-

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@