banner298

banner194

Maden ocağında patlama! İşçiler yaşam savaşı veriyor

Bartın’ın Amasra ilçesinde Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında bir patlama meydana geldi. Çok sayıda işçi göçük altında. İşte ayrıntılar...

OLAY 14.10.2022, 21:58 15.10.2022, 13:39
Maden ocağında patlama! İşçiler yaşam savaşı veriyor

Bartın Valisi Nurtaç Arslan yaptığı açıklamada, patlamanın nedeninin henüz belli olmadığını belirtti.

Kendilerine saat 18.15'te bilgi geldiğini ifade eden Arslan, "-300 kotunda, -250 kodunda 74 arama kurtarma ekibi arkadaşımız kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Şu an -300 kotunda 44 kişi, -350 kotunda da 5 kişi var. İşçilerimizi kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. 8 kişi kendi imkanlarıyla kurtarıldı. Şu an altıncı yaralımızı çıkarıyoruz. Bütün ekiplerimiz seferber oldu. TTK'nın uzman ekipleri, AFAD ekipleri seferber durumdalar. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez yoldalar, 1.5 saat sonra burada olacaklar" diye konuştu.

İKİ BAKAN BÖLGEYE HAREKET ETTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bölgeye hareket ettiği bildirildi. 

AFAD AÇIKLAMA YAPTI

AFAD konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Amasra Taşkömürü İşletmesinde henüz belli olmayan bir nedenle patlama meydana gelmiştir. Kütahya, Eskişehir, Zonguldak ve Karabük İl AFAD Müdürleri ile AFAD Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü bölgeye yönlendirilmiştir. Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında trafo kaynaklı bir patlama meydana gelmiştir. Ankara ve Sakarya'dan birer mobil koordinasyon tırı yönlendirilmiştir” ifadelerine yer verdi.

BARTIN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı ise şu açıklamayı yaptı: “Bartın Amasra'daki maden kazası ile ilgili Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili 3 savcı görevlendirilmiştir.”

MADEN OCAĞINDAN KÖTÜ HABER

Son verilere göre 40 madenci yaşamını yitirdi, göçük altındaki madenciler için kurtarma çalışmaları devam ediyor.

PROVOKATİF PAYLAŞIM YAPANLARA İŞLEM

12 sosyal medya kullanıcısına provokotif paylaşım yaptığı gerekçesiyle adli işlem başlatıldı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@