banner298

banner194

Daha sağlıklı ekmek için Eskişehir'de eğitim!

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Eskişehir ilinde faaliyet gösteren Ekmek ve Ekmek Çeşitleri sektöründe çalışan personellere eğitim verildi...

SAĞLIK 06.12.2022, 16:34
Daha sağlıklı ekmek için Eskişehir'de eğitim!

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Eskişehir ilinde faaliyet gösteren Ekmek ve Ekmek Çeşitleri sektöründe çalışan personellere yönelik Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Salonunda eğitim faaliyetleri gerçekleştirildi.

Söz konusu eğitimler, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü  Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü’nde görevli  Veteriner Hekim Dr. Hatice Olcay, Gıda Mühendisleri Zuhal Ünal Canbaz, Ece Dergi, Ayşe Özden ve Müge Çimen tarafından Ekmek ve Ekmek Çeşitleri sektörlerinde çalışan  toplamda 504 personele verilerek 8 oturum halinde tamamlandı. Eğitimlerde hijyen ve sanitasyon ile ilgili temel tanımlar, gıdalardaki zararlı maddeler, bulaşma ve bozulmalarının nedenlerinden bahsedildi. Ayrıca personel, işyeri ve ekipman hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon ile zararlılarla mücadele konuları hakkında  bilgiler verildi. Eğitim, katılımcılara “Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği” nde yer alan konular hakkında bilgilendirme yapılarak sonlandırıldı. Eğitimler sonunda gerçekleştirilen sınavda başarılı olan 494 katılımcıya Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından katılım sertifikası düzenlenek. 

Ürünlerin üretim satış veya dağıtımında çalışan personelin eğitimlerine, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu kapsamında Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren TGK (Türk Gıda Kodeksi)” Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği” gereğince Tarım ve Orman Bakanlığı ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında 20.06.2022 tarihinde imzalanan protokol çerçevesinde devam edilecek.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@