Dilek Didem Ayyıldız KETEM'in önemine dikkat çekti

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Odunpazarı ve Tepebaşı Sağlıklı Yaşam Merkezlerini Ziyaret Etti...

SAĞLIK 08.09.2022, 17:02
Dilek Didem Ayyıldız KETEM'in önemine dikkat çekti

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'ın eşi Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Erdinç Özkurt ve İlçe Sağlık Müdürleri ile birlikte Odunpazarı ve Tepebaşı Sağlıklı Hayat Merkezlerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Uzm. Dr. Ayyıldız, Eskişehir Valiliği himayesinde, kendi koordinesinde yürütülmekte olan Mobil KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) Destek Projesi kapsamında, Odunpazarı İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı 2 Nolu Sağlıklı Hayat Merkezini ve Mobil KETEM tırını ziyaret etti. Mobil KETEM aracı ile Sağlıklı Hayat Merkezindeki KETEM Biriminde hizmete giren Metaltronıca marka Heliantus model dijital momografi cihazları hakkında bilgi alan Uzm. Dr. Ayyıldız, kanserde erken tanı için taramaların önemine dikkat çekerek, Ülke genelinde toplam 6 adet olan bu cihazların 2 tanesinin Eskişehir’de hizmet verdiğini belirtti.

Daha düşük radyasyon riski ile avantaj sağlayan Mamografi Ünitesi’nde, meme kanseri teşhisinin kolay ve hızlı bir şekilde yapılacağını kaydeden Ayyıldız, “Kadınlarda ölüm nedenlerinde ikinci sırada yer alan meme kanserinin erken dönem tanısında en etkili görüntüleme yöntemi mamografidir.  Eskişehir'in Odunpazarı ve Tepebaşı merkez ilçelerinde bulunan KETEM'lerde ve Mobil KETEM aracımızda taramalar ücretsiz bir şekilde yapılıyor. Tüm halkımızı taramalarını yaptırmak üzere KETEM merekezlerine davet ediyorum” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın destekleriyle Eskişehir halkının hizmetine sunulan bu cihazlar sayesinde kanserle daha etkin bir şekilde mücadele edilebileceğinin altını çizen Uzm. Dr. Ayyıldız, “Bu cihazların ilimiz sağlık hizmetlerine kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Devletimize, Hükümetimize, Sağlık Bakanlığımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hizmete giren cihazların ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Ayyıldız daha sonra Odunpazarı ve Tepebaşı Sağlıklı Hayat Merkezlerinde hizmet veren başta Aile Diş Hekimliği Polikliniği ile Gebe Bilgilendirme Sınıfı olmak üzere tüm birimlerin yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@