Eskişehir'de akıl almaz olay! Bu nasıl sağlık sistemi?

Eskişehir'de bir vatandaşın aldığı hastane randevusu iki kez ertelendi. Sonrasında randevu verilmeyerek 'başının çaresine bak' dendi. İşte detay...

SAĞLIK 22.11.2021, 12:11 23.11.2021, 17:39
Eskişehir'de akıl almaz olay! Bu nasıl sağlık sistemi?

Merkezi Hekim Randevu Sistemindeki hasta hakkı ihlali uygulamasını değerlendiren Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Dokuzlar, "muayene etmeyeceksiniz hastayı neden süründürüyorsunuz " dedi.

Eyüp Dokuzlar açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Herkesin örnek gösterdiği, hizmetin aksadığı kuruluşları sağlık sistemi gibi düzeltin dediği, sağlık sisteminden şikayetler giderek artıyor. Öyle uygulamalar yapılıyor ki; bu kadar da olmaz dedirtiyor. Somut olayda tüketicicimiz; 19 Ekim 2021 tarihinde Göz Polikliniğinden randevu almak için ALO 182 Hattını arıyor, Ekim 2021 içerisinde Göz Polikliniğinde boş randevu olmadığı belirtilerek, tüketicimize Göz Polikliniğinde en erken randevunun; 2 Kasım 2021 tarihinde olduğu ifade ediliyor, tüketicimiz  2 Kasım 2021 tarihinde randevu oluşturulmasını kabul ediyor.

2 Kasım 2021'den 2-3 gün önce ALO 182'den aranan tüketicimize 2 Kasım 2021 tarihinde doktorun özel bir durumundan dolayı muayene yapılamayacağı anlatılıyor ve isterse ileri bir tarihe randevu oluşturulabileceği ifade ediliyor, tüketicimiz bu öneriyi de kabul ediyor; bu sefer 15 Kasım 2021 tarihine randevu oluşturuluyor. Programını 15 Kasım 2021 Göz Polikliniğinde muayene olmak için yapan tüketicimiz beklemeye başlıyor. 13 Kasım 2021 tarihinde ALO 182'den tekrar aranan tüketicimize; 15  Kasım 2021 tarihinde doktorun özel durumu nedeniyle Göz Polikliniğinde muayene olamayacağı ve  yeni bir randevu oluşturulamayacağı açıklanarak; başının çaresine bakması söyleniyor.

Şimdi açıklamanın başında sorduğumuz soruyu tekrar soruyoruz; hastayı muayene etmeyeceksiniz, neden randevu veriyorsunuz?

Hastanın programlarının sizce bir anlamı yok mu?

Muayene randevusunu 2 defa erteledikten sonra hastaya başının çaresine bak demek;

Hastanın hizmetten  yararlanma hakkını, saygı ve itibar görme hakkını ihlal etmiyor mu?

T.C. Sağlık Bakanlığına açık çağrıda bulunuyoruz; kim kurgulamışsa/programlamışsa bu sistemi, bu sistem derhal değiştirilmelidir.

İradesi dışında randevuları iptal edilen hastayı bir aya yakın bekletip başının çaresine bak demek, en hafif tabirle insan hakkı/hasta hakkı ihlalidir."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@