banner298

banner194

Eskişehir'de gıda güvenliği konusunda önemli girişim!

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği Eğitimi” verildi...

SAĞLIK 17.11.2022, 18:46
Eskişehir'de gıda güvenliği konusunda önemli girişim!

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce "Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği" kapsamında okullarda daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda beslenmesi amacıyla, Eskişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda kantin ve yemekhanelerde çalışan personele “Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği Eğitimi” verildi.

Söz konusu eğitim Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün ortak çalışması ile gerçekleştirildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Gıda Mühendisi Zuhal Ünal Canbaz, Gıda Mühendisi Ece Dergi, Gıda Mühendisi Ayşe Özden, İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Hemşire Yıldız Şeker, Ebe Elvan Erer, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Sağlık Hizmetleri Sorumlusu Gülnur Barut sunumlarını yaptılar. 

Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği gereği 2013 yılından bu yana eğitim öğretim kurumları bünyesindeki gıda işletmelerinde çalışan personele eğitimler düzenlenmekte. 05.11.2022 tarihinde 55 kişi, 12.11.2022 tarihinde 90 kişi olmak üzere toplamda 145 kişinin katıldığı eğitimde; yönetmelik kapsamında hammaddenin kabulünden öğrencilere sunulmasına kadar geçen aşamalarda uyulması gereken kurallar anlatıldı. Ayrıca gıda işletmelerine ait özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin depolama ve muhafazası, gıdaların hazırlanması ve işlenmesi, kantin çalışanlarının uyması gereken hijyen kuralları, gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, gıdanın bozulması ve bozulma sebepleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler ile ilk yardım eğitimi konularında sunum eşliğinde kapsamlı bilgilendirmeler yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlüğü onaylı katılım belgeleri Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından temin edilerek eğitim alan 145 personele teslim edilecek.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@