Eskişehir'de o ilçede fizik tedavi ünitesi kapatıldı! Vatandaş tepkili...

Sivrihisar Devlet Hastanesi bünyesindeki fizik tedavi ünitesi kapatıldı... Ünite, tüm unsurlarıyla Eskişehir'e taşında... Halk tepkili. İşte detay...

SAĞLIK 30.11.2021, 09:46
Eskişehir'de o ilçede fizik tedavi ünitesi kapatıldı! Vatandaş tepkili...

Konuya ilişkin açıklama yapan İYİ Parti Sivrihisar ilçe Başkanı Recep Toptaş, şu ifadelere yer verdi:

"İlçe nüfusunun yarıdan fazlasının yaşlılardan oluşması, romatizmal hastalıkların çok yaygın olması nedeni ile vatandaşlarımızın yerinde hizmet alabilmeleri adına, ilçe sivil toplum örgütlerinden ziraat odası başkanlığı hem üyelerine hem de ilçe halkına hizmet verilmesi şartı ile Sivrihisar Devlet Hastanesi bünyesinde fizik tedavi ünitesi açılması için, yaklaşık on yıl önce 70 bin TL harcayarak bu ünitenin ilçemize kazandırılmasını sağlamıştır.

İlçemize tayin edilen fizik tedavi hekimi ile birlikte bu ünite çok güzel hizmetler yapmıştır. Fizik tedavi süreleri 20 gün veya bir ay sürdüğünden yaşlılarımız Eskişehir’e gitmekten kurtulmuş günün muayyen saatlerinde tedavi olarak evlerine gitmişlerdir. Bu hizmet ilçe halkı tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Ançak fizik tedavi hekiminin tayinin çıkması ile birlikte bu hizmetler durmuştur. Yeni fizik tedavi hekiminin tayinin yapılması beklenirken halkımızın parası ile alınan bu ünite kapatılıp tüm unsurları ile birlikte Eskişehir hastanelerine taşındığını üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Sivil toplum örgütleri yardım yaparken tüzükleri gereği üyelerinin hizmet alması şartı ile yardım yapılmış ve bu ünitenin açılması gerçekleşmiştir. Bu ünitenin ilçemizin onayı alınmadan kapatılması ilçe halkını derinden üzmüştür. Vatandaşlarımız bu hizmeti alabilmeleri için günlerce Eskişehir hastanelerinde sıra bekleyecekler ve evlerinden ailelerinden uzak kalacaklardır.

İlimiz milletvekillerinin ve ilçemizi yönetenlerin, ilçemiz halkının parası ile alınan bu ünitenin tekrar Sivrihisar devlet hastanesine getirilmesi ile birlikte fizik tedavi hekiminin de tayinin yapılarak, ilçe halkına yerinde hizmet verilmesi hususunda gerekeni yapmalarını ilçemiz halkı adına talep ediyoruz." 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@