KETEM projesi Mihalgazi'de tanıtıldı

Eskişehir Valiliği himayesinde Sağlıklı Yaşam (Mobil KETEM Destek Projesi) Tanıtım Toplantısı Mihalgazi İlçesinde Yapıldı...

SAĞLIK 27.04.2023, 16:58
KETEM projesi Mihalgazi'de tanıtıldı

Eskişehir Valiliği himayesinde, Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız’ın koordinesinde yürütülmekte olan Mobil KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) Destek Projesi Tanıtım Toplantısı Mihalgazi ilçesinde yapıldı.

Mihalgazi Ortaokulu Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Mihalgazi Kaymakamı Ali Emre Deniz ve eşi İpek Deniz, Mihalgazi Belediye Başkanı Zeynep Güneş Akgün, kurum amirleri ve eşleri, muhtarlar ve eşleri, sağlık personeli, din görevlileri ve eşleri, halk eğitim müdürlüğü personeli ve vatandaşlar katıldı.

Toplantıda İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Furkan Güney ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Erdinç Özkurt’un sağlık alanında Mihalgazi İlçesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

Daha sonra Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız “Sağlıklı kadın, sağlıklı toplum, sağlıklı gelecek” mottosuyla yürütülen projede gerçekleştirilen ve planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.

Projenin koordinatörü Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, KETEM’lerde taramaların ücretsiz yapıldığını vurgulayarak sunumuna şöyle devam etti: “Kanser erken tanıyla önlenebilir. Devlet artık kurumuna gelmenizi beklemeden hizmeti ayağınıza getiriyor. Hem kendimizi hem de yakınlarımızı kanser taraması için ikna etmeye çalışalım. Başta sağlık personelimiz olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarını, basın mensuplarımızı, Eskişehir’li vatandaşlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.“ diye konuştu.

Toplantı sonrasında Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Mihalgazi Kaymakamı Ali Emre Deniz ve beraberindekiler ile ilçede hizmet veren Mobil KETEM tırını ziyaret ederek sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.

Daha sonra ilçede tedavileri devam eden kanser hastalarını ziyaret eden Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, hastaların tedavi süreciyle ilgili bilgi aldı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@