banner298

banner194

KETEM tanıtım toplantısı yapıldı

Eskişehir Valiliği himayesinde yürütülmekte olan Mobil KETEM Destek Projesi Tanıtım Toplantısı Günyüzü ilçesinde yapıldı.

SAĞLIK 12.01.2023, 17:49
KETEM tanıtım toplantısı yapıldı

Eskişehir Valiliği himayesinde, Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız’ın koordinesinde yürütülmekte olan Mobil KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) Destek Projesi Tanıtım Toplantısı Günyüzü ilçesinde yapıldı.

Şehit Recep Çetin Ortaokulu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Günyüz Kaymakamı Gökhan Arslan ve eşi Burcu Arslan, kurum amirleri ve eşleri, muhtarlar ve eşleri, sağlık personeli, din görevlileri ve eşleri, halk eğitim müdürlüğü personeli, okul müdürleri, rehber öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Toplantı, Günyüzü Şehit Melih Özcan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Uğur Can Canbay ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Erdinç Özkurt’un sağlık alanında Günyüzü İlçesinde yapılan çalışmalar hakkında verdiği bilgilerle başladı.

Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, Kanser hastalığının tedbiri alınmazsa, ölümcül bir hastalık olduğunu aynı zamanda kanserin, sadece hastayı değil, onun kanser olduğunu duyan bütün yakınlarını da üzen bir hastalık olduğunu ifade etti.

Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, “Meme kanseri Dünyada en sık olan kanser türü. Sadece kadınlarda değil, toplam insan nüfusunu düşündüğünüzde en sık görülen kanser. Sekiz kadının birinde görülüyor ve her üç dakikada bir kadını dünyada biz meme kanseri nedeniyle kaybediyoruz. Ama önlemini almak, tedbirini almak çok kolay. Devlet artık kurumuna gelmenizi beklemeden hizmeti ayağınıza getiriyor. Hem kendimizi hem de yakınlarımızı kanser taraması için ikna etmeye çalışalım. Mobil KETEM Destek Projesi aslında sağlıklı yaşam projesidir. Başta sağlık personelimiz olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarını, basın mensuplarımızı, Eskişehir’li vatandaşlarımızı bu projeye destek olmaya davet ediyor katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.“ diye konuştu.

Toplantı sonrasında Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız Günyüzü Kaymakamı Gökhan Arslan, ve beraberindekiler ile ilçede hizmet veren Mobil KETEM tırını ziyaret ederek sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi.

Daha sonra ilçede tedavileri devam eden kanser hastalarını ziyaret eden Uzm. Dr. Dilek Didem Ayyıldız, hastaların tedavi süreciyle ilgili bilgi aldı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@