Anadolu'da 100'üncü yıla özel tören!

Anadolu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı, Yaz Spor Okullarına katılan 1000’e yakın öğrenci için sertifika takdim töreni düzenledi...

SPOR 03.09.2022, 12:57
Anadolu'da 100'üncü yıla özel tören!

Eskişehir’in Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümüne özel olarak hazırlanan törene, minik sporcular ellerinde Türk bayraklı balonlarla katıldı. Şenlik havasında gerçekleşen törene, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Kaya, Anadolu Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Selami Sezgin, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Galip Özsarı, Yaz Spor Okulu antrenörleri ve minik sporcuların aileleri katıldı.

Rektör Erdal: “Eskişehir’in bu gururlu gününde minik sporcularımızı tebrik ediyorum”

Eskişehir’in kurtuluşunun 100. yıl dönümünde, Yaz Spor Okullarına katılan minik sporcularla birlikte olduklarını belirten Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal sözlerine şöyle devam etti: “Öncelikle Eskişehir’imizin bu gurur gününü canı gönülden tebrik ediyor, başta Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşı'nın bütün gazi ve şehitlerini rahmet ve minnetle anıyorum. Üniversitemiz, modern tesislerinde öğrencilerimize, akademik ve idari personelimize çok çeşitli branşlarda düzenli spor yapma imkânı sunarak bugüne kadar 16.000’in üzerinde sporcu yetiştirmiş ve ne mutlu ki ülkemize 800’ün üzerinde millî sporcu kazandırma başarısı göstermiştir.  Bu başarımızı sürdürülebilir kılmak için düzenlediğimiz Yaz Spor Okullarımız ile bu yıl profesyonel antrenörlerimiz eşliğinde 1000’e yakın çocuğumuzu spor yaşamına hazırlayacak eğitimler verdik. Ülkemizde sporun bir yaşam kültürü haline gelmesi için çocukluktan itibaren evlatlarımıza sağlıklı, mutlu bir yaşam için spor yapma alışkanlığı kazandırmamız gerekiyor. Çocuklarımızın erken yaşlarda aldıkları bu eğitim ile yaşamlarının ileriki dönemlerinde sporu devam ettireceklerine ve bizi gururlandıracak başarılar göstereceklerine inanıyorum.”

Öğr. Gör. Dr. Şenay Kabadayı: “Eğitimlerimizi destekleyerek çocuklarımızın yolunu açıyoruz”

Eğitimlerin ilerleyen yıllarda da devam edeceğini söyleyen Milli Takım Hentbol Antrenörü ve Anadolu Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Şenay Kabadayı ise “Yaz Spor Okulu, çocuklarımıza spor yapmak için olanak yaratan Üniversitemizin niteliğini gösteren temel göstergelerden biridir.  Bundan sonraki yaşamlarında sporla iç içe olmaları konusunda eğitimlerimizi destekleyerek çocuklarımızın yolunu açtığımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@