Büyükşehir’in paneli Avrupa Konseyi raporunda

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin “Sporda Farklı Boyutları ile Çocuk Esenliği” paneli, Avrupa Konseyi'nin raporunda örnek faaliyet olarak gösterildi...

SPOR 02.05.2023, 13:02
Büyükşehir’in paneli Avrupa Konseyi raporunda

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’de ilk kez yerel yönetim çatısı altında gerçekleştirdiği “Sporda Farklı Boyutları ile Çocuk Esenliği” paneli, Avrupa Konseyi’nin “Avrupa Konseyi Çocuk Koruma Faaliyetleri 2022 Raporu”nda yer alarak örnek faaliyet olarak gösterildi.

Merkezi Fransa’nın Strazburg şehrinde bulunan Avrupa Konseyi’nin “Avrupa Konseyi Çocuk Koruma Faaliyetleri 2022 Raporu” yayımlandı. Avrupa’nın önde gelen spor ve bilim insanlarının çalışmalarının bulunduğu 54 sayfalık raporda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği panele yer verildi.

Türkiye’nin 2020 yılında imza atarak katıldığı Avrupa Konseyi Genişletilmiş Kısmi Spor Anlaşması (EPAS) kapsamında düzenlenen raporda çocuğu korumada sporun önemine vurgu yapıldı.

Avrupa Konseyi’nin çocukları koruma ve spor gelişimine büyük önem verdiği çalışmada Avrupa’nın önde gelen üniversitelerinden akademisyenler, dünyaca kabul görmüş spor merkezleri, bakanlıklar, federasyonlar, sivil toplum örgütleri, uluslar arası spor ve çocuk akademileri, ulusal ve uluslar arası olimpiyat komiteleri üyeleri, çocuk koruma birlikleri üyeleri, spor bilimleri eğitimi veren üniversiteler ve akademilerden temsilciler ile bağımsız araştırmacıların faaliyetleri bulunuyor.

Avrupa Konseyi Çocuk Koruma Faaliyetleri 2022 Raporu’nda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın Türkiye’de ilk kez yerel yönetim çatısı altında Çocuk Hakları Birimi ile ortak gerçekleştirdiği “Sporda Farklı Boyutları ile Çocuk Esenliği” paneli örnek çalışmalar arasında yer alarak uluslar arası platforma taşındı.

Hükümetlerin yanı sıra Avrupa bilim ve spor kamuoyunun yakından takip ettiği raporda, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yaşar Şahin’in konuşmacı olarak katıldığı panelin detaylarının yer aldığı link paylaşılarak haberin kaynağına da atıf yapıldı.

16 Aralık 2022’de Eskişehir Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören panelin moderatörlüğünü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Ali Çeliksoy yaparken, konuşmacılar ise Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yaşar Şahin ve Çocuk Hakları Birimi Uzman Psikoloğu Gülten Taflıoğlu Bal olmuştu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@