Erkan Koca: Eskişehirspor'u asla siyasete alet etmedim!

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Erkan Koca, AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Aday Adayı olduktan sonra gelen eleştirilere cevap verdi. Başkan Koca, “ben öncelikle Eskişehirspor Başkanıyım ve çok büyük bir camiayı temsil ediyorum. Asla Eskişehirspor'u siyasete alet etmedim” dedi.

SPOR 23.12.2023, 14:49 25.12.2023, 14:41
Erkan Koca: Eskişehirspor'u asla siyasete alet etmedim!

Sağlı Sollu Haber ve Eskişehir İlk Haber’e özel açıklamalarda bulunan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Erkan Koca, AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Aday Adayı olduktan sonra gelen eleştirilere cevap verdi. Başkan Koca, “ben öncelikle Eskişehirspor Başkanıyım ve çok büyük bir camiayı temsil ediyorum. Asla Eskişehirspor'u siyasete alet etmedim” dedi. 

İşte o söyleşi:

Eskişehirspor’da hedef ligi lider tamamlamak ve ardından bir üst lige çıkmak. Bu anlamda imkanların yetersiz olmasına rağmen namağlup bir takımımız var. Bu başarının sırrı nedir. Sezon başından bugüne kadar kulübün stratejisi ne oldu? 

‘KABULLENMEK VE DURUMA GÖRE PLAN YAPMAK…’ 

ERKAN KOCA: Başarının sırrı ‘pes etmemek’ diyebiliriz. Zira takımımız yıllardır küme düşüyor ve yönetimler kongre kararı alıyor, kongre süreçleri uzuyor, takım kurulamıyor, toplanamıyor ve büyük dezavantaj ile sezonlara başlanıyordu. Biz devam etme kararını bunları düşünerek aldık. Hemen ertesi gün planlarımızı yaparak çalışmaya başladık. Bunun çok etkili olduğunu düşünüyorum. Kabullenmek ve içinde bulunulan duruma göre plan yapmak… 

Söz konusu başarının devam etmesi gerekiyor ve önümüzde uzun denebilecek bir süre var. Eskişehirspor ne yapmalı da bu başarı devam etmeli? 

‘KULÜBÜN SIÇRAMA ZAMANI GELDİ’ 

ERKAN KOCA: Eskişehirspor öncelikle Eskişehir'in en büyük markası olmasının gücünü Eskişehir'i birleştirmek üzerine kullanmalı. Kulüp olarak en dipten sıçrama zamanımızın geldiğini çok net şekilde görmeliyiz. Profesyonel şekilde yönetilen, aktif projeler üretebilen, planlı-programlı, sabit gelir kaynakları olan, şehrin tüm paydaşlarından destek gören bir Eskişehirspor'un başarısız olma ihtimali kalmaz. 

Hep yakındığımız bir şey var. Eskişehirspor kentten gerekli desteği göremiyor. Özellikle belediyelerin Eskişehirspor’a sırtını döndüğü, sanayicilerin ve iş insanlarının da desteğe sıcak bakmadıkları biliniyor. Bu noktada nasıl bir çağrı yapmak istersiniz? Kamuoyu nasıl harekete geçmeli ki kulübü görmezden gelenler görmek zorunda kalsınlar? 

‘KULÜBÜMÜZÜN KAPANMASINI İSTEYENLERİN KARŞISINDAYIZ’ 

ERKAN KOCA: Az önce söylediğimiz gibi, profesyonel yönetilen, güven duygusunu yeniden kazanan oluşuma şehrin destek verdiğini aslında bu sezon görebiliyoruz. Zira amatör kümeye düşmüş bir takımın tüm locaları satıldı, hemen hemen tüm ledleri satıldı, çok yoğun bir reklam ve destek talebi oluştu. Bu durum devam ederse belediyeler de, STK'lar da, iş dünyası da desteğini artıracaktır. Profesyonel, iyi niyetli ve şeffaf yönetilmesine karşın kulübümüze uzak duranları camiamızın vicdanıyla baş başa bırakmak durumundayız ancak kulübümüzün kapanmasını isteyen, yenisinin kurulması için çalışmalar yapanların karşısında duracağımızı da önemle belirtmek isteriz. 

İhsan Turgut Kirveli

Başarılı file bekçisi İhsan Turgut Kirveli’ye ayrı bir başlık açmak istiyorum. Kaleci Turgut ligin en az gol yiyen kalecileri arasında. Sekiz maç sonunda kalesinde sadece 3 gol gördü. Özellikle Alaplı karşılaşmasında yaptığı kurtarışlarla maçın kader adamı oldu. Bu anlamda Eskişehir’in liderlik koltuğuna oturmasında payı büyük. İhsan’ı takıma siz kazandırdınız? Nasıl keşfettiniz? Şu an nasıl motive ediyorsunuz?  

‘ÇOK SAYIDA ANALİZ YAPTIK’ 

ERKAN KOCA: Az önce de bahsettiğim gibi biz çok hızlı çalışmaya başladık. Her mevkide çok sayıda alternatifli bir analiz yaptık. Bu analiz oyuncuların alt yapıları, teknik durumları, sağlık durumları, karakterleri, aile durumları, ikili ilişkileri gibi pek çok başlıktan oluştu. Her bir oyuncumuz bizim için çok değerli. Kurtaran da gol pası veren de golü atan da kulübedeki de tribüne çıkmak durumunda kalan da çok değerli. 

Erkan Koca’nın Eskişehirspor’un başkanlığını yapmasını spor kamuoyu olumlu karşılıyor. Başarı geldikçe de bu olumlama geniş kesimlere yayılıyor. Fakat bir kesim de şunu söylüyor: Erkan Koca AK Parti’nin Tepebaşı Belediye Başkanı aday adayı olduğu için kulüp başkanlığını bırakmalı. Siz bu görüşü nasıl değerlendiriyorsunuz? 

‘ESKİŞEHİRSPOR'U SİYASETE ALET ETMEDİM’ 

ERKAN KOCA: Ben Eskişehirspor başkanı olduğumda da AK Parti Belediye Meclis Üyesiydim. Ama öncelikle Eskişehirspor Başkanı'yım ve çok büyük bir camiayı temsil ediyorum. Asla Eskişehirspor'u siyasete alet etmedim. Yönetim kurulumuz pek çok farklı görüşten ve hatta partiden genç arkadaşlarımızdan oluşuyor. Görüş ve parti ayırt etmeksizin kim Eskişehirspor'a fayda sağlıyorsa açıkladık, açıklarız da. Kapımız herkese açıktır. Kulübümüz tarihinin en hassas süreçlerinden birini geçiriyor. Bu süreçte her görüşten taraftarımıza ihtiyacımız var. 

Son olarak Eskişehir’de yaşayan vatandaşlara ve Eskişehirspor sevdalılarına nasıl bir mesaj vermek istersiniz? 

‘YOLUN SONU ŞAMPİYONLUK’ 

ERKAN KOCA: Eskişehirspor’un bu sene şampiyon olması için gece gündüz çalışacağız. Her zaman söylediğim gibi Eskişehir bir ve birlik olursa üstesinden gelemeyeceği hiçbir şey yoktur. Biz tüm şehrimizi Eskişehirspor’un merkezi olduğu şekilde bir araya toplamaya çalışıyoruz. Ve inşallah yolun sonu şampiyonluk olacak.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@