Eskişehirli milli atlet altın madalya getirdi!

Eskişehir Özel Şehir Koleji öğrencisi rekortmen atlet Ayça Fidanoğlu, Slovakya’da düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Festivali’nde 4:21.25’lik derecesi ile altın madalyanın sahibi oldu.

SPOR 31.07.2022, 12:31
Eskişehirli milli atlet altın madalya getirdi!

Eskişehirli milli atlet Ayça Fidanoğlu, Slovakya’nın Banska Bystrica bölgesinde düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Festivali (EYOF) ‘nde, 4:21.25’lik derece ile altın madalya kazandı. 1500 metre mesafede mücadelede eden rekortmen Fidanoğlu hem kendi kariyerinde en iyi ikinci derecesini yaptı hem de yarışın ikincisi olan Polonyalı Zuzanna Wiernicka’yı iki saniyelik fark attı.

Ayça Fidanoğlu, geçtiğimiz aylarda yine Slovakya'da yapılan Dünya Kros Şampiyonası'nda ve Fransa’da yapılan ISF Gymnasiade 18 Yaş Altı Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda Dünya şampiyonu olarak altın madalya kazanmıştı. Koştuğu her yarış sonrasında adını Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdıran Ayça Fidanoğlu, başarılarıyla dikkat çekmeye başladı.

Ayça Fidanoğlu’nun, EYOF 2022’de, Türk bayrağını birincilik kürsüsünde gururla dalgalandırdığını ifade eden Türkiye Atletizm Milli Takım Antrenörü Bülent Uzun, “Sporcum Ayça Fidanoğlu, genç yaşında Türkiye Atletizm tarihine adını yazdırmayı başardı. Çok şükür emeklerimizin karşılığını alıyoruz. Bu süreçte bize her zaman destek veren İl Spor Müdürü’müz Abdülselam Er’e teşekkür ediyorum. Daha kazanılacak çok kazanılacak çok madalya ve koşulacak çok pist var. Biz Dünya’nın her yerinde mücadele etmeye hazırız. Türk bayrağını göklerde dalgalandırmak adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

ŞEHİR KOLEJİ TEBRİK ETTİ

Eskişehir Özel Şehir Koleji ise resmi hesabından yaptığı paylaşımda “Öğrencimiz Ayça Fidanoğlu’nu tebrik ediyor, emeği geçen antrenör ve velilerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Slovakya’nın Banska Bystrica kentinde 24-30 Temmuz tarihlerinde düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali (EYOF) nde Türkiye, organizasyonu 5 altın, 9 gümüş, 1 bronz olmak üzere toplam 15 madalya ile tamamladı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@