banner298

banner194

Faik Alkan'dan Spor İl Müdürlüğü'ne çarpıcı sorular!

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan okullarda amatör sporcu olan öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanamadığını savunarak Spor İl Müdürlüğü'ne seslendi.

SPOR 29.12.2022, 12:57
Faik Alkan'dan Spor İl Müdürlüğü'ne çarpıcı sorular!

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"İlimizde okullar arası yapılan spor müsabakaları neticesinde dereceye giren sporcularımız maddi sorunlardan dolayı Eskişehir'i temsil konusunda sıkıntılar yaşamaktadır. Özellikle devlet okullarının takımları okul bütçelerinin yetersizliği yüzünden gruplara ve Türkiye şampiyonalarına katılamamaktadırlar. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı il müdürlükleri, okullara yeterli destek vermemektedir. Ödenen yolluklar, yol parası başta olmak üzere barınma giderlerini yemek ücretlerini karşılamaktan çok uzaktadır. Ödemeler ayrıca aylar sonra yapılmakta, mağduriyet iyice artmaktadır. 

Burada Eskişehir İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne Eğitim Sen olarak soruyoruz: 

- Türkiye’de hayat pahalılığı ortadadır. Okullarımız  öğrenci başına verilen günlük 102 lira ile nasıl barınmayı halledecek, nasıl 3 öğün yemek öğrenciye yedirecektir? 

- Amatör sporcular üvey evlat mıdır?

- Ülkemizde sporun temel kaynağı olan okullarımıza desteği esirgeyen kurumlarımızın yöneticileri vicdanen rahat mıdırlar?"

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@