banner298

banner194

İşte Eskişehirspor tarihindeki Kraliçe Elizabeth ve NASA olayı!

Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünün ardından, Elizabeth'in Eskişehirspor'a yazdığı mektup akıllara geldi. NASA'dan da Amigo Orhan'a yazılan bir mektup vardı...

SPOR 09.09.2022, 13:43 09.09.2022, 14:24
İşte Eskişehirspor tarihindeki Kraliçe Elizabeth ve NASA olayı!

İngiltere'de en uzun süre tahtta oturan Kraliçe Queen Elizabeth'in ölümü, dünya gündemine oturmuş, devlet başkanları ard arda taziye mesajları yayınlamış ve İngiltere'de yas ilan edilmişti.

2. Elizabeth'in ölümüyle beraber Eskişehirlilerin aklına, Kraliçe'nin Eskişehirspor'a gönderdiği mektup geldi.

PATİKÇİ KADİR ANLATTI

Eskişehirspor'un oyuncularından Necdet Yıldırım, bağırsak kanserine yakalandı ve tedavi için Londra'ya gönderildi. Necdet Yıldırım, Londra'da bulunduğu sıralarda Eskişehirspor taraftarları da boş durmadı ve Türk futbol tarihinde eşi benzeri olmayan bir incelikle futbolcularına sahip çıktı. Olayı, ‘Patikçi Kadir Göncü’ şöyle anlatıyor: "Necdet'imiz daha iyi tedavi olur düşüncesiyle İngiltere'ye gönderilmişti. Kalbimiz onunlaydı ve hiçbirimizin aklından çıkmıyordu. Bir gün İstanbul'da maçımız var. Biz yine bütün işimizi gücümüzü bıraktık ve deplasmana koştuk. Maçtan önce her zamanki gibi ‘Çiçek Pasajı'na oturup kafaları çekiyoruz. ‘Ayı Yusuf’ dediğimiz merhum Yusuf Bayraktar birdenbire fikir ortaya attı ve ‘ulan bizim Necdet orada tek başına, yaban ellerde. Onun için ne yapalım da yanında olduğumuzu hissetsin’ dedi. Aramızdaki fikir teatisinin ardından Necdet'e güzel bir jest yapmaya karar verdik. Beyoğlu'nda o zamanlar Sabuncakis diye meşhur bir çiçekçi var. Diyelim ki dünyanın bir ucuna, kutuplara çiçek göndermek istiyorsun. Sabuncakis'e adresi bildirmen yeterli. Adam adrese teslim garantili iş yapıyor daha o yıllarda. Çiçek Pasajı'nda herkesten para topladık, Necdet'e çiçek göndereceğiz. Derken Ayı Yusuf yine inceliğini gösterdi ve ‘Yahu İngiltere Kraliçesi Elizabeth'e de bir çiçek gönderelim, yanına da bir not yazalım gitsin Necdet'i ziyaret etsin, çocuk sevinir" dedi. Nasıl olsa çiçeklerin kesin gideceğine eminiz. Çiçek elbette yerine ulaştı ve Kraliçe Elizabeth'in teşekkür mektubu da Es Es taraftarlarına ulaştı."

İŞTE KRALİÇE 2. ELİZABETH'İN MEKTUBU

Kraliçe'nin özel sekreteri Margaret Hay'in gönderdiği teşekkür mektubu şöyle: "İngiltere Kraliçesi göndermiş olduğunuz kırmızı güllere teşekkür için beni görevlendirdi. Kraliçe bu fevkalade çiçeklerin kendisini çok memnun ettiğini bildirdi. Siz Eskişehirsporlulara Necdet Yıldırım'ın hastalığının iyiye doğru gittiğini memnuniyetle duyuruyoruz."

AMİGO ORHAN'A DA (ORHAN ERPEK) NASA'DAN MEKTUP

Dünyanın en büyük orkestrasını yöneten Eskişehirspor Amigosu Orhan'a da üç Amerikalı Ay Fatihi tarafından Teksas Uzay Merkezi'nden bir mektup geldi. Komutan Neil Armstrong, kumanda modülü pilotu Michael Collins ve Ay modülü pilotu Edward Aldrin'in imzalarını taşıyan mektupta şöyle denilmekte: "Sayın Bay Amigo Orhan. Gönderen: NASA. Es Es'li amigolar ve Amigo Orhan. Milli gayemiz olan Ay'a muvaffakiyet dolu iniş ve dönüşümüze hissedar olmanızdan dolayı çok müteşekkiriz. İnanıyoruz ki cihanşümul keyfimiz beşeriyet için büyük faydalar sağlayacaktır. Bu başarımızda sizlerin iyi dilekleri ve cesaret verici destekleri ve duaları bizleri ayakta tutmuştur. Mütevazı teşekkürlerimizi sunarken bütün Es Es taraftarlarına başarılar dileriz."

KAYNAKLAR: 

Kırmızı Gül Buketine Teşekkür Eden Kraliçe’nin Eskişehir Mesajı: Necdet’in Durumu Çok İyi, Milliyet, 26 Şubat 1969

Astronotların Tebrik Mektubu: Milliyet, 1 Kasım 1969

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@