banner298

banner194

Sadri Atam'ın sesini duyun: futbol tesisleri yetersiz!

Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (EASKF) Sadri Atam, şehirdeki futbol tesislerinin yetersiz olduğunu savundu...

SPOR 06.09.2022, 11:27
Sadri Atam'ın sesini duyun: futbol tesisleri yetersiz!

Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (EASKF) Sadri Atam, şehirdeki futbol tesislerinden dolayı takımların sıkıntılar yaşadığını belirterek, “Spora ve sporcuya imkan tanındıkça başarılar ardı ardına geliyor” dedi.

KÖTÜ ŞARTLARDA İDMAN

Eskişehir’deki futbol tesislerinin takım ve maç sayısına oran ile çok az olduğuna dikkat çeken EASKF Başkanı Sadri Atam, takımların özellikle antrenman ve hazırlık maçları yapabilmeleri adına bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerektiğini vurguladı. Süper Amatör Futbol Ligi’nde mücadelede eden takımların çok kötü şartlarda idmanlarını tamamladığını dile getiren Başkan Atam, “Bazı ekipler, haftanın iki günü bir saat olmak üzere yarım futbol sahasında antrenman yapıyor ve biz bu problemleri her fırsatta üst kurumlara bildiriyoruz” diye konuştu.

'TAKIM VE SPORCU SAYISI ARTARSA BİZİ DAHA ZOR GÜNLER BEKLİYOR'

Uygunsuz koşullarda sürdürülen antrenmanlardan herhangi bir başarı beklenemeyeceğini söyleyen Atam, “Tesis sayılarını artırmamız gerekiyor. Şehir dar bir alana sıkışmış durumda ve merkezde tesis kurulabilecek bir alan yok. Bu durum şu anki yetkililerden kaynaklanmıyor. Geçmişteki yetkililer; okullara 10 dönüm, yeşil alanlara 20 dönüm fakat spor alanlarına ise ya hiç ayrılmamış ya da 500 metre kare yer ayırmışlar. Bu planlama durumu bizi etkiliyor. Tesise uygun bölgeler tespit ettiğimizde, belediyelere ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bildiriyoruz. Bundan sonraki süreçte, takım ve sporcu sayısı artar ise daha zor günler bizi bekler” dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@