Ahmet Sivri Kızılinler Bal Kabağı Panayırı’na katıldı

AK Parti Tepebaşı Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Sivri, Eskişehir merkeze 11 kilometre uzaklıktaki Kızılinler’de düzenlenen Bal Kabağı Panayırı’na katıldı.

TARIM 30.11.2023, 10:49 30.11.2023, 10:53
Ahmet Sivri Kızılinler Bal Kabağı Panayırı’na katıldı

Mahalle sakinlerinin daveti üzerine Kızılinler Mahallesi’nde bu yıl ilki gerçekleştirilen Bal Kabağı Panayırı’na katılan Sivri, üreticilerle sohbet etti. Kızılinler kabağının meşhur olduğunu ifade eden Sivri, “Bu bölgenin havası, suyu tarım için çok elverişli. İklim, yetenekli ellerle buluşunca harika ürünler ortaya çıkıyor. Kızılinler’in patatesi de çok iyi… Denemeyenler bu kış mutlaka bi tadına baksın. Kızılinler’in patatesi, Afyon’un sarı patatesine rakip oldu. Ben evime bir iki yıldır Kızılinler patatesi alıyorum” dedi.

Eskişehir’in tarım ürünleri konusunda iyi bir noktada olduğunu ifade eden Sivri, “İnönü Dereyalak’ın mercimeği, Kaymaz ve Seyitgazi’nin kuru fasulyesi, Günyüzü’nün kavunu… Bu değerlerimizi herkese tanıtmalıyız” diye konuştu.

Sivri, Eskişehir’in geleceğinin Kızılinler’de olduğunu belirterek, “Şehrimizin termal kaynaklarını günyüzüne çıkaramadık. Bir iki otelimiz girişim yaptı ama elbette yetersiz. Kızılinler’de tesislerin yükselmesi gerekiyor. Bu zenginlik yeraltında kalmamalı. Bu konuda adımlar atacağız” dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@