Arslan Kabukcuoğlu İnönü'den seslendi: Çiftçiye yasada olan desteği verin!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, İnönü ilçesine gitti, üreticiyle görüştü... Kabukcuoğlu çiftçiye desteğin yetersiz olduğunu söyledi...

TARIM 06.06.2022, 11:45 06.06.2022, 11:55
Arslan Kabukcuoğlu İnönü'den seslendi: Çiftçiye yasada olan desteği verin!

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu, İYİ Parti İnönü İlçe Başkanı Erol Taştan ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte önce Dereyalak mahallesinde düzenlenen yağmur duası etkinliğine katılarak mahalle sakinleri ile bir araya geldi, sonrasında İnönü ilçe merkezinde kahvehane ziyaretlerinde bulundu. 

'ÇİFTÇİ YASAL DESTEĞİ ALAMIYOR'

Çiftçiliğin İnönü ilçesi için geçim kaynağı olduğunu, bu sebeple bereketli bir tarım yılı dilediklerini belirten Kabukcuoğlu, "tarım girdilerindeki pahalılık çiftçimizin belini bükmüş durumda. Kiminle konuşsak, traktörünü çalıştırmaktan korktuğunu, gübre atamadıklarını, hiçbir şeyin fiyatının peşinden yetişemediklerini söylüyor. İki elini başına koymuş bu günleri nasıl geçireceklerini kara kara düşünüyorlar. Çiftçimizi bu duruma getiren hükümetin yanlış tarım politikalarıdır. Hükümet yasa gereği milli gelirin yüzde 1'ini çiftçiye destek olarak vermesi gerekirken bu destek yüzde 0,5 civarında kalmıştır. Çiftçimiz merak etmesin az kaldı. Yaklaşan İYİ Parti iktidarında hak ettiği desteği tam olarak alacaktır " şeklinde konuştu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@