Büyükerşen'den bilinçli tarım vurgusu

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, üretimde en hassas konunun bilinçli tarım olduğunu vurguladı...

TARIM 04.06.2023, 15:34
Büyükerşen'den bilinçli tarım vurgusu

“Çiftçi ve Kentli Üreticilere Eğitim Hizmeti” protokolü kapsamında düzenlenen zirai eğitimler tamamlandı. Kapanış programında konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, üretimde en hassas konunun bilinçli tarım olduğunu vurguladı. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi arasında imzalanan “Çiftçi ve Kentli Üreticilere Eğitim Hizmeti” protokolü kapsamında düzenlenen zirai eğitimler, “Tarımda İş Güvenliği” eğitimi ile tamamlandı.

Yapılan iş birliği kapsamında Eskişehir’de faaliyet gösteren çiftçilere ve tarımsal üretime ilgi duyan vatandaşlara yönelik, “Kooperatifçilik ve Tarımda Örgütlenme, Apiterapi, Tarımsal Gübreleme ve Sulama, Arıcılık, Budama ve Aşılama Teknikleri, Kent Bahçeciliği, Tıbbi Aromatik Bitkiler, Kırsalda Kadın ve Genç, İyi Tarım Uygulamaları ve Tarımda İş Güvenliği” konularında eğitimler verildi.

Konusunda uzman eğitimcilertarafından verilen toplam 12 eğitime 538 üretici katılım sağlarken, düzenlenen “Tarımda İş Güvenliği” eğitimi ile süreç tamamlandı.

Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirilen eğitimlerin kapanış programına Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Senem Ekinci, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Sibel Benek, eğitmenler, kent merkezi ve kırsal ilçelerden gelen çiftçiler ile vatandaşlar katıldı. 

Burada bir konuşma yaparak tarıma ve üretime destek vermeye devam edeceklerini belirten Başkan Büyükerşen, “Ülkemizin en önemli sektörlerden biri olan tarım alanında çalışan çiftçilerimizin genel olarak kırsal alanda bulunmaları ve bu sebeple eğitime istedikleri şekilde ulaşamamaları, birçok ekonomik fırsatı kaçırmalarına ve teknolojik gelişmelerden mahrum kalmalarına sebep olmaktadır. Çiftçilerimiz hâlâ atalarından, babalarından gördükleri ile tarımı devam ettirmektedirler. Ancak tarımda gelişimin sağlanması ve gelecek nesillere sağlıklı tarım alanları bırakılması için çiftçilerin bilinçli olmaları ve bu bilinçle ekim ve uygulamalar yapmaları gerekmektedir. Bilinçlenmenin en doğru yöntemlerinden biri de eğitimdir. Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçilerimize bu kapsamda düzenlediğimiz eğitimler ile yaptıkları işi daha iyi tanımalarını, üretim konusunda ne düzeyde olduklarını belirlemelerini ve eksik oldukları alanlarda kendilerini geliştirmelerini, hak ettikleri değer ve önemi kazanmalarını, kentli üreticiler için kırsal kültürü ile kaynaşmalarını, hayatın her alanında üretime katılmalarını ve tarımla olan bağlarını kuvvetlendirmelerini sağlayarak katkıda bulunmuş oluyoruz. Eğitimlere katılan tüm katılımcılara ve eğitimcilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Büyükerşen Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkanı Levent Özbunar’a teşekkür plaketi takdim ederken, Dr. Nihal Can Ağırbaş, Av. Adalet Sezer Özbunar, Dr. Basri Şanlı, Ziraat Yüksek Mühendisi Eren Çağdaş, Ziraat Mühendisi Hakan Ekici, Dr. Demet Uygan, Ziraat Yüksek Mühendisi Oğuzhan Ulucan, Su Ürünleri Mühendisi İsmail Kozanlıoğlu, Ziraat Mühendisi İsmail Dağtekin’e de teşekkür belgesi verdi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@