Cumhurbaşkanı'ndan çiftçiye müjde: Kira bedelleri düşürülüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu, çiftçiye müjde verdi.

TARIM 04.01.2022, 17:05
Cumhurbaşkanı'ndan çiftçiye müjde: Kira bedelleri düşürülüyor!

Salgın öncesine göre istihdamın 2 milyon kişi artırıldığını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde çiftçilere müjde verdi.

Erdoğan, şunları söyledi: "Bu vesile ile hazineye ait tarım arazilerini kira ile kullanan çiftçilerimize bir müjde verelim. Hazineye ait tarım arazilerini kullanan çiftçilerimizin bu yerleri ecrimisil bedellerinin yarısına kiralayabilmelerini zaten sağlamıştık böylece ülke çapında 595 milyon metrekare hazine arazimizi 55 bin çiftçimiz tarafından ekilip biçilmeye başlanmıştır. Bu çiftçilerimizin tarımsal desteklerden faydalanabilmelerini temin etmiştik. Şimdi yeni bir kararla 55 bin çiftçilerimizin kira sözleşmelerinin yıllık artış bedelini yüzde 22'den yüzde 9'a indiriyoruz. Bu uygulamadan yeni hazine arazisi kiralayacak çiftlilerimiz de yararlanabilecektir. Her alanda milletimizin yanında olduğumuzu gösteriyoruz, göstermeyi sürdüreceğiz. Bununla birlikte sıkıntılar yaşamıyor değiliz."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@