banner298

banner194

Dempremzede çiftçilere eskişehir’den umut eli

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, afet bölgesinde zor durumda olan çiftçi ve üreticilere destek vermeye devam ediyor...

TARIM 07.03.2023, 14:51
Dempremzede çiftçilere eskişehir’den umut eli

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Malatya’da enkaz altında ürünleri kalan kayısı üreticilerine destek amacıyla başlattığı çalışmayla ürün alımı yaparken, 16 belediye ile irtibata geçerek kayısı satın alınmasını sağladı. Depremzede çiftçiler ürünlerinin fırsatçıların eline düşmemesine sevindiklerini belirterek teşekkür ettiler. 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremler sonrası 11 ilde büyük hasar oluşurken çalışmalarına aralıksız devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, afet bölgesinde zor durumda olan çiftçi ve üreticilere destek vermeye devam ediyor. 

Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Hatay’da da hayvan üreticilerine besi yemi desteği sağlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Malatya’da zor durumda olan kayısı üreticileri için de önemli bir çalışma başlattı. 

Depremde ağır hasar alan Malatya’nın Doğanşehir ve Akçadağ mahallelerinde evlerin alt katında veya ambarlarda bulunan kayısıların enkaz altında kalması üzerine çiftçiler için harekete geçen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, zor durumdaki vatandaşların ürünlerini satın alıyor. Devam eden çalışma kapsamında 16 belediye ile irtibata geçerek koordinatörlük görevi de yürüten Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Halk Ekmek A.Ş ile birlikte yaklaşık 6 ton kayısı alımı yaptı. 

Eskişehir’den Han Belediyesi, Mahmudiye Belediyesi, Seyitgazi Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kırklareli Belediyesi, Lüleburgaz Belediyesi, Uzunköprü Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Datça Belediyesi, Fethiye Belediyesi, Marmaris Belediyesi, Menteşe Belediyesi, Milas Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Çeşme Belediyesi de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin çağrısı ve koordinatörlüğü ile kayısı alımları gerçekleştirdi. 

Enkaz altından çıkarılan ve 1 ila 1,5 ton civarında olan ürünlerde alım yapılarak küçük çiftçiler desteklenirken, ürünler gerekli kontroller ve temizlik yapıldıktan sonra kamyonlara yüklendi. Toplamda koordine edilen belediyelerle birlikte 26 ton ürün alındı. Alım karşılığında 3 milyon 500 bin lira gibi bir miktar depremzede üreticilere ulaşırken, ilerleyen süreçte alımların devam edeceği belirtildi. 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bölgeye ulaştırılan yardımların çok önemli olduğunu ancak zarar gören çiftçilerin ve üreticilerin de tekrar üretime dönebilmeleri için destek olunması gerektiğini ifade ederek, “Yaralarımızı birlikte saracağız demiştik ve bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Malatya'da yıkımın yoğun olduğu bölgelerde üreticilerimizin elinde kalan kayısıları satın almak üzere harekete geçtik. Kayısı üreticilerimizden 6 tona yakın ürünü alarak kendilerine destek olduk. Tüm yerel yönetimlerimizi bölgedeki üreticilere destek olmaya davet ediyorum. Depremzede çiftçilerimize vereceğimiz destekle hem yaralar sarılacak hem de yeniden üretim yapmalarına imkan sunmuş olacağız. Afet bölgesindeki illerimize bundan sonra da desteğimiz kesintisiz sürecek.” diye konuştu. 

Yapılan çalışma ile nefes alacaklarını söyleyen kayısı üreticileri de, “Ürünlerimiz enkaz altında kaldı. Evlerimiz yıkıldı. Çıkardığımız ürünleri fırsatçılara yok pahasına satmak zorunda kalacaktık. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasıyla ürünlerimizi satma imkanımız oldu. Tüm destek verenlere çok teşekkür ederiz. Yeniden hayata tutunmaya çalışıyoruz. Emeklerimizin boşa gitmemesi tek tesellimiz olacak.” dediler.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@