banner298

banner194

Deprem bölgesine fide desteği

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın Defne, Antakya ve Samandağ ilçelerindeki çoğunluğu kadın olan depremzede üreticilere fide desteğinde bulundu...

TARIM 25.04.2023, 13:39
Deprem bölgesine fide desteği

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi’nde üreticilere destek amacıyla ekilen tohumlardan elde edilen sebze fideleri, Eskişehir Yıldıztepe Kooperatifi’nin girişimleriyle Hatay’ın Defne, Antakya ve Samandağ ilçelerindeki çoğunluğu kadın olan depremzede üreticilere ulaştırıldı.

Kırsalda hayata geçirilen projeler ile tarımsal üretime destek vermeye devam eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, üretim alanlarında ürettiği yüzbinlerce yerel tohumu, Türkiye’nin dört bir yanına hem tohum hem de fide olarak ulaştırmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri sonrası ağır yıkımın yaşandığı Hatay’da faaliyet gösteren çiftçiler için anlamlı bir destek sağlandı.  Çiftçilerin fide sıkıntısı yaşaması ve Eskişehir Yıldıztepe Kooperatifine ulaşmalarıyla birlikte çalışma başlatıldı. Yıldıztepe Kooperatifinin girişimiyle Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın Defne, Antakya ve Samandağ ilçelerine yaklaşık 32 bin sebze fidesi gönderdi.

Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Yerel Tohum Üretim Merkezi'nde üretilen pembe domates, kırmızı domates, salçalık biber, sakarı domates, tatlı kıl biber, köy biberi, dolmalık biber, demre biber ve patlıcan fidelerinden oluşan kamyon Hatay’ın Defne ilçesine ulaştı.

Burada Defne Belediyesi yetkililerine teslim edilen fideler, belediye ve Defne Kadın Kooperatifi aracılığı ile 38’i kadın olmak üzere 52 üreticiye dağıtıldı. Destek nedeniyle çok mutlu olduklarını ve fide konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade eden depremzede çiftçiler, “Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e, Eskişehir Yıldıztepe Kooperatifi yetkililerine ve emeği geçenlere çok teşekkür ederiz. Fide bulmakta zorlanıyorduk. Özellikle yerel tohum olmasını çok istedik ve bu isteğimizi Başkanımız Büyükerşen ve ilgililer geri çevirmediler. Çok mutlu olduk. Bahçelerimiz, tarlalarımız boş kalmayacak. Ekmeye, üretmeye devam edeceğiz.” dediler.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@