Eskişehir'de ayçiçeği üretiminde önemli adım

Eskişehir İnönü İlçesi Yenice Mahallesinde, yağlık ayçiçeği çeşitlerinin tanıtılması amacıyla Tarla Günü düzenlendi. İşte detaylar...

TARIM 20.08.2021, 12:48
Eskişehir'de ayçiçeği üretiminde önemli adım

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Tarla Günü'ne; İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Tarım ve Orman Bakanlığı İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Dr. Başak Egesel, İnönü Kaymakamı Rumeysa Sena Kurt, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, ESOGÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Demir Kaya, ve Dr. Ertuğrul Karaş, Eskişehir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Gültekin Güler, Eskişehir Damızlık Manda Birliği Başkanı Ali Sarıkaya, İnönü Ziraat Odası Başkanı Ergün Erol, İlçe Emniyet Amiri ve Jandarma Komutanı, Bozüyük İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş açıklamasında, İnönü İlçesi Yenice Mahallesinde 20 dekar alanda toplam 14 yağlık ayçiçeği çeşidinin demosrasyonunun yapıldığını belirtti. Bu çalışmalar ile Eskişehir'in iklim şartlarında yetişen en uygun yağlık ayçiçeği çeşitlerini çiftçilere karşılaştırmalı olarak gösterebilmeyi hedeflediklerini söyleyen İl Müdürü Gümüş, demostrasyon çalışmasında emeği geçen personele teşekkür etti.

Daha sonra İnönü İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Teknisyen Rüstem Metin tarafından demonstrasyon tarlasında ekimi yapılan 14 adet yağlık ayçiçeği çeşidi hakkında, tarla başında ayrıntılı bilgi verildi.

Tarla Günü etkinliğine katılım gösteren çiftçiler bölgeye uygun yağlık ayçiçeği çeşitlerini yerinde ve karşılaştırmalı olarak görme fırsatı yakaladı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@