Eskişehir'de çiftçilere 44 ton buğday teslim edildi

“Atıl Araziler Buğday Tohumlarıyla Yeşerecek Projesi” kapsamında Çifteler'de 66 çiftçiye 44 ton yerli reis çeşidi buğday tohumu teslim edildi.

TARIM 07.10.2022, 17:40
Eskişehir'de çiftçilere 44 ton buğday teslim edildi

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nce “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında desteklenen “Atıl Araziler Buğday Tohumlarıyla Yeşerecek Projesi” ile Çifteler ilçesinde düzenlenen törende başvuru şartlarını taşıyan 66 çiftçiye %75’i hibe %25’i çiftçi katkısıyla temin edilen 44 ton yerli reis çeşidi buğday tohumu teslim edildi. 

Çifteler ilçesinde düzenlenen tohum teslim törenine Tarım ve Oman İl Müdür Yardımcısı Murat Eren, Çifteler Tarım Kredi Kooperatifi Müdür Yardımcısı Murat Gökyeşil, İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli ve üreticiler katıldı. Etkinlikte konuşan Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Eren, “Bizler Tarım İl Müdürlüğü olarak her zaman üreticilerimizin yanındayız. Öncelikle doğal afetlerden etkilenen, farklı sebeplerle çiftçi kayıt sistemine kayıt yaptıramayan, küçük ölçekli çiftçilerimiz ile şehit ve gazi yakını çiftçilerimiz başta olmak üzere Eskişehir'de geliştirilmiş, yerli ve milli çeşidimiz olan Reis çeşidi tohumlarımızın teslimini gerçekleştiriyoruz. Teslim edeceğimiz buğday tohumlarımızın tüm çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi. 

Çifteler ilçesinde 14 mahalleden 66 çiftçiye 2315 dekar araziye ekilmek üzere 44 ton buğday tohumunun üreticilere teslim edilmesi ile etkinlik sona erdi. 

Eskişehir’de Buğday Yetiştiriciliğinin Arttırılması ve Atıl Araziler Buğday Tohumlarıyla Yeşerecek Projeleri kapsamında, toplamda 14 ilçemizde, 207 mahallemizde bulunan 1415 çiftçimiz eliyle 38 bin 828 dekar alana ekilmek üzere 698 ton buğday tohumu çiftçilere teslim edildi. Teslim edilen “reis” adlı buğday çeşidi Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce geliştirilen, Eskişehir toprağına ve iklimine tamamen uyumlu, yüksek verimli yerli ve milli buğday çeşididir. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@