Eskişehir'de dikkat çeken tarım projesi! Ülkücüler başlattı...

Gıda krizi kapıda... Eskişehir Ülkü Ocakları bu kapsamda proje başlattı... 'Permakültür Sürdürülebilir Tarım Projesi' başarıya ulaşıyor... İşte detay...

TARIM 20.08.2022, 17:21 20.08.2022, 17:36
Eskişehir'de dikkat çeken tarım projesi! Ülkücüler başlattı...

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından yaşanabilecek gıda sorunlarına yönelik çözümler üretebilmek adına başlatılan ‘Permakültür Sürdürülebilir Tarım’ projesi, Eskişehir Ülkü Ocakları İl Başkanlığı'nca hız kesmeden devam ediyor.

Özellikle şehirlerde balkon, teras, bahçe ve saksı gibi değerlendirilebilir alanlarda herkesin kendi sebze ve meyvesini yetiştirmesini sağlayan ve bunun da sürdürülebilir olmasını amaçlayan bir tasarım modeli olan ‘Permakültür Sürdürülebilir Tarım’ projesi, Eskişehir’de de hayata geçti.

Eskişehir Ülkü Ocakları İl Başkanı Kazım Aksoy ve Asena Birim Başkanı İlknur Şenyurt nezaretinde gerçekleşen çalışma, geniş çevrelerce takdir kazandı.

Permakültür Sürdürülebilir Tarım alanında yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan Asena Birim Başkanı İlknur Şenyurt, şu ifadelere yer verdi:

'TÜRKİYE TARIM DEVİ ÜLKE OLACAK'

"Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in 9 ışık doktrininde ki ‘köycülük ilkesi’ ve aynı zamanda liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey’in ‘toprağın dili tarımdır’ anlayışı çerçevesinde, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım Beyefendinin öncülüğünde başlatılan ve eğitimler sonrası Eskişehir ocağımızda uyguladığımız ‘Permakültür Sürdürülebilir Tarım’ projemizin ilk ürünlerini toplamaya başladık. İnanıyoruz ki böyle projelerle ülkemiz gelecekte hem kendine yeten hem de dünyaya ihracat yapabilen tarım devi ülke olacak. Tüm ülküdaşlarımızı permakültür projemize katılmaya davet ediyoruz. Ülkü Ocakları olarak her alanda bilinçli ve kültürlü nesiller yetiştirebilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@