Eskişehir'de öğrenciler için üç ton buğday tohumu!

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce 3 ton Kate cinsi buğday tohumu öğrencilere uygulamalı tarımsal üretim eğitimi vermek amacıyla teslim edildi.

TARIM 15.11.2022, 18:27 15.11.2022, 18:30
Eskişehir'de öğrenciler için üç ton buğday tohumu!

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce temin edilen 3 ton Kate cinsi buğday tohumu, yapılan törenle Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği protokolü kapsamında; Eskişehir'in Mahmudiye ilçesi Hamidiye Mahallesi’nde bulunan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine, okula ait 100 dekara aşkın araziye ekilerek öğrencilere uygulamalı tarımsal üretim eğitimi vermek amacıyla teslim edildi. 

Söz konusu törene, Mahmudiye Kaymakamı Esra Arıtürk, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Cebeci, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Murat Eren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Çelebioğlu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İlker Çolak, Şube Müdürleri ve Öğretmenler katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında yapılan Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği protokolü ile; Tarım alanı, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Alanı ile Laboratuvar Hizmetleri alanında faaliyet gösteren tüm okullarda, öğrenci ve öğretmenlerin yeterliliklerinin arttırılması, tarım ve gıda sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla mesleki ve teknik eğitim faaliyetleri gerçekleştirilmesi planlandı.

Bu maksatla 5 Temmuz 2022 tarihinde Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında da bir protokol imzalandı. Bu kapsamda; Mahmudiye Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan tarım alanı ve hayvan yetiştiriciliği alanlarına İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce teknik ve ayni destek verilmeye devam edilecek. Verilen bu destek de Temmuz ayında yapılan protokol çerçevesinde sağlandı. Bununla beraber, Beylikova Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan tarım ve hayvancılık bölümleri ile Sarıcakaya Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde bulunan tarım bölümlerine de imkanlar çerçevesinde gerekli destek verilmesi planlanlandı.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@