banner298

banner194

Eskişehir'de tarımsal gübreleme eğitimi!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Ziraat Mühendisleri Odası işbirliğiyle düzenlenen “Tarımsal Gübreleme” eğitimi çiftçilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

TARIM 27.01.2023, 13:15 27.01.2023, 16:39
Eskişehir'de tarımsal gübreleme eğitimi!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi işbirliğiyle düzenlenen “Tarımsal Gübreleme” eğitimi çiftçilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Eğitimde bilinçsiz gübre kullanımı ve ortaya çıkan sonuçlara dikkat çekilerek, toprağın doğru beslendiğinde verimin de artacağına vurgu yapıldı. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülebilir ve verimli bir tarım yapılması amacıyla yapılan çalışmalar aralıksız sürüyor.

Bu kapsamda Eskişehir’de faaliyet gösteren çiftçilere ve tarımsal üretime ilgi duyan vatandaşlara, zirai eğitimler verilerek eksik olduklarını düşündükleri ya da merak ettikleri alanlarda kendilerini geliştirmelerini amaçlayan, “Çiftçi ve Kentli Üreticilere Eğitim” protokolü ile eğitimler verilmeye devam ediliyor. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi işbirliğiyle düzenlenen “Tarımsal Gübreleme” eğitimi, Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da Ziraat Mühendisi Hakan Ekici’nin sunumu ile gerçekleştirdi.

Eğitimin açılışında çiftçilere katılımları için teşekkür eden Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Sibel Benek, eğitim çalışmalarını üretimin en önemli parçalarından biri olduğunu belirterek bu alana yönelik faaliyetlerin devam edeceğini belirtti.

Ziraat Mühendisi Hakan Ekici sunumunda kullanılacak gübre miktarının toprak analiz sonuçlarından elde edilen verilere göre belirlenmesinin önemine dikkat çekerek, bu şekilde yapılacak gübrelemenin verime olumlu etkisini anlattı.

Eğitimde ayrıca yapılan yanlış gübre uygulamalarıyla toprakta tuzlanma, kireçlenme, besin maddesi eksikliği, toprak analizi yaptırmanın ve topraktaki mikroorganizma varlığının önemi, organomineral gübrelerinin önemi, leonardit menşei içeren humik asit kullanımının faydaları dile getirildi. Etkinlik karşılıklı soru cevap bölümü ile tamamlandı.

Verilen tarım eğitimlerinden dolayı memnuniyetlerini ifade eden çiftçiler, eğitimlerin artarak devam etmesini dilediler. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@