banner298

banner194

Eskişehir'de yerel tohuma akın var!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Üretim Merkezi’nde üretilen yerel tohumlar, Tohum Takas Günleri ile vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor...

TARIM 08.03.2023, 14:11
Eskişehir'de yerel tohuma akın var!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Üretim Merkezi’nde üretilen yerel tohumlar, Tohum Takas Günleri ile vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Son olarak Mahmudiye, Sarıcakaya, Alpu ve Günyüzü ilçelerindeki dağıtımlara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Üretim Merkezi’nde üretilen ve Türkiye’nin çeşitli kentlerinde düzenlenen tohum takas şenliklerine gönderilen tohumlar, kent merkezi dışında kalan 12 ilçedeki vatandaşlarla da buluşuyor. 

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerince gerçekleştirilen Tohum Takas Günleri, Seyitgazi ve Beylikova’nın ardından Mahmudiye ile devam etti. 

Dağıtıma katılan ve burada bir konuşma yapan Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan,  “Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen hocamızın tarıma ve üretime verdiği destek çok kıymetli, çok teşekkür ediyoruz. Milli ve yerli olmak icraatla olur. Özellikle yerel tohum meselesi milli bir mesele. O nedenle başta Hocamıza, değerli ekibine ve etkinliğe katılan ilçemizin kıymetli halkına çok teşekkür ederim” dedi. 

Mahmudiye’den sonra Sarıcakaya, Alpu ve Günyüzü ilçelerinde de tohum takas etkinliği düzenlendi. İlçe pazar alanlarında kurulan standa vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, vatandaşlara binlerce yerel tohum dağıtıldı. Vatandaşlar yerel tohumun çok önemli olduğunu belirterek çalışmada emeği geçenlere teşekkür ettiler. 

Tohum Takas Günleri kapsamında 9 Mart’ta Mihalgazi’de, 10 Mart’ta Çifteler’de, 11 Mart’ta Mihalıççık’ta, 16 Mart’ta Han’da, 23 Mart’ta İnönü ilçesinde ilçe pazaryerlerinde vatandaşlara tohum dağıtımları yapılacak. 

Kent merkezinde ise Üretici Marketlerde 14-18-21 ve 25 Mart’ta tohum takas etkinliği düzenlenerek tohumlar vatandaşla buluşacak.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@