banner298

banner194

Eskişehir'de yüzlerce keklik doğaya salındı!

Eskişehir'de keklik popülasyonunu arttırmak ve yaban hayatının desteklenmesi amacıyla doğaya kınalı keklik ve çil keklik salımı yapıldı.

TARIM 07.07.2022, 15:55 07.07.2022, 17:44
Eskişehir'de yüzlerce keklik doğaya salındı!

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü tarafından ortaklaşa hazırlanarak yürütülen “Avlaklara Yaban Hayatını Destekleme” ve “Süne Zararlısı ile Keklikle Biyolojik Mücadele” projesi kapsamında Afyonkarahisar Keklik Üretim istasyonunda yetiştirilen 650 Adet keklik; Han, Seyitgazi, Sarıcakaya, Mihalgazi ilçelerinde kurum amirleri, muhtarlar ve avcı dernekleri ile birlikte doğaya salındı. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün 2022 Yılı Kanatlı Av Hayvanı Salım Programı kapsamında Eskişehir'de keklik popülasyonunu arttırmak ve yaban hayatının desteklenmesinin yanı sıra süne, kene, çekirge ve tarım alanlarında bulunan diğer zararlılar ile mücadele amacıyla doğaya kınalı keklik ve çil keklik salımı gerçekleştirildi. 

Uygulanan proje ile üreticilere biyolojik mücadele yöntemlerine karşı farkındalık sağlamak, üreticilere alternatif mücadele yöntemleri tanıtılarak, kimyasal mücadeleyi azaltmak, bu vesile ile hem girdi maliyetlerini düşürmek hem de çevreye dost üretim sistemleri ile çevremizi ve toprağı korumak, ayrıca buğday da süne emgi oranlarını düşürerek, verim ve kaliteyi yükseltmek, sürdürebilir entegre mücadele yöntemlerine önemli bir katkı sağlamak amaçlandı. 

Konu hakkında açıklamada bulunan yetkililer şu ifadeleri kullandı: 

"Doğaya bırakılan keklikler tabiatta tutunma, bulunduğu ortama adapte olma ve kendileri için yaşam alanı oluşturma sürecinde en az 1 ay bir zaman dilimine ihtiyaç duymaktadır. Bu süreçte av koruma ve kontrol ekiplerimizce Avcı Dernek Başkan ve üyeleri, Jandarma ekipleri ve muhtarlıklarla ortaklaşa yapılan çalışmalar ile bulundukları ortamda aralıksız takip edilecektir. 

Keklik salımı yapılan avlaklarda, avlanma kesinlikle yasaklanmış olup, yasaklara uymayanlar hakkında 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa göre idari yaptırım kararları uygulanacaktır." 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@