banner298

banner194

Eskişehir'deki o proje çevreye hayat verdi!

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce hayata geçirilen 'Mihalıççık İlçesi Adahisar Mahallesi Islah ve Amenajman Projesi' faaliyetleri devam ediyor.

TARIM 05.08.2022, 14:11 05.08.2022, 16:10
Eskişehir'deki o proje çevreye hayat verdi!

2021 yılında başlayan projenin 2023 yılına kadar 3 yıl boyunca devam etmesi planlandı. Proje kapsamında bölgede bulunan mera alanlarındaki hayvanların yiyemediği dikenli bitkilerin temizliği yapılarak, bahar döneminde Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından temin edilen mera bitki tohumları ve gübrelerin mera alanlarına ekimi ve gübreleme çalışmaları gerçekleştirildi. Her yılın Şubat-Nisan döneminde mera alanlarında tekrar oluşan yabancı bitkilerin temizliği periyodik olarak yapılıyor. Hayvanların su ihtiyacı için ise 1 adet sıvat inşa ettirildi. 

Gerçekleştirilen proje çalışmaları kapsamında açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, “Eskişehir’imizin meralarını korumak ve  verimliliklerini arttırıp sürdürülebilirliğini sağlanmak için Bakanlığımızın ve Eskişehir Valiliğimizin destekleriyle projelerimize hayat vermeye devam ediyoruz. İlimizde her sene yeni mahallelerimizi ilave etmek suretiyle projelerle gelişen mera alanlarımızı daha da artırıyoruz" dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@