Eskişehir Şeker Pancarı ekiminde Türkiye'de 1'inci!

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Eskişehir'in 'şeker pancarı ve İtalyan çimi ekiminde' Türkiye'de 1’inci sırada yer aldığını açıkladı...

TARIM 27.12.2021, 17:48
Eskişehir Şeker Pancarı ekiminde Türkiye'de 1'inci!

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Antalya’nın Serik ilçesinde Tohum Yetiştiricileri Alt Birliğince gerçekleştirilen "İklim Değişikliği Ekseninde Geleceğin Tarımı Çalıştayı"na katıldı.

Çalıştayın açılışını Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli gerçekleştirdi. Çalıştay, küresel iklim değişikliklerinin olumsuz etkilerinin tartışılarak konu uzmanı kişilerin önerileriyle kuraklık kaynaklı üretim azalışlarına yönelik stratejiler oluşturmaya yardımcı olacak kararların alınmasına katkı vermek amacıyla düzenlendi.

“Eskişehir, şeker pancarı ve İtalyan çimi ekiminde Türkiye 1’incisi” 

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş yaptığı açıklamada, "Eskişehir 3 bin 913 dekar alanda şeker pancarı ve 4 bin 585 dekar alanda İtalyan çimi ekilişi ile Türkiye'de birinci, 54 bin 934 dekar alanda ayçiçeği ekilişiyle Türkiye'de ikinci, 2 bin 274 dekar alanda tritikale ekilişiyle Türkiye'de beşinci, 4 bin 352 dekar alanda patates ekilişiyle Türkiye'de altıncı, 15 bin 122 dekar alanda arpa ekilişiyle Türkiye'de yedinci, 44 bin 263 dekar alanda ekmeklik buğday ekilişiyle Türkiye'de sekizinci, bin 292 dekar alanda nohut ekilişi ile Türkiye'de on ikinci sırada. Eskişehirli çiftçilerimiz için daha fazla ne yapabileceğimizi değerlendiriyoruz. Üretim yapan çiftçilerimizi desteklemek boynumuzun borcu. Hep birlikte başaracağız” diye konuştu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@