Eskişehirli çiftçilerden deprem bölgesine yardım

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından deprem bölgesine yardım kampanyası düzenlendi... Ender Muhammed Gümüş konuştu...

TARIM 12.03.2023, 17:05 12.03.2023, 17:11
Eskişehirli çiftçilerden deprem bölgesine yardım

Konu hakkında açıklama yapan Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, şu ifadelere yer verdi:

“Eskişehirli çiftçimiz depremzede kardeşini unutmadı. Bu kampanya kapsamında Eskişehirli emektar çiftçilerimiz, yem bayilerimiz, Ziraat Odalarımız, Damızlık Yetiştiricileri Birliklerimiz ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla deprem bölgesinde bulunan üreten, emek veren, alın teri döken eli öpülesi çiftçilerimize toplamda 447,42 ton kesif ve kaba yem desteği sağlanmıştır. Bununla beraber kurum personelimiz,  Eskişehirli yardımsever esnaf ve vatandaşlarımızın katkısıyla öncelikli ihtiyaç malzemeleri olan ekmek, su, gıda, giyim, temizlik ve hijyen malzemeleri acil olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz organizasyonunda temin edilerek depremzede vatandaşlarımıza AFAD koordinatörlüğünde ulaştırılmıştır.

Umarım Bakanlığımız ve Valiliğimiz talimatıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz organizasyonunda Eskişehir ilimizden, yaşadığımız deprem felaketinden etkilenen illerimizden olan Malatya, Gaziantep ve Hatay illerimizde hayvancılıkla iştigal eden çiftçilerimize sağlanan yem katkısı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza sağlanan öncelikli ürün yardımlarımız; bölgede yaşayan vatandaşlarımızın yaralarına bir nebze de olsa merhem olur ve faaliyetlerini sürdürmelerine katkı sağlar.

Ben bu anlamda, büyük bir dayanışma örneği göstererek bu anlamlı kampanyaya destek sağlayan yardımsever çiftçilerimize, firmalarımıza, ziraat odalarına, sivil toplum kuruluşlarımıza, hayırsever Eskişehirlilere ve bu organizasyonu başından sonuna sağlıklı bir şekilde yürüterek sonuçlandıran ve direkt katkı sağlayan il/ilçe personelimize ve yöneticilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Rabbim çiftçisinin, üreticisinin, milletinin her zaman yanında olan devletimize zeval vermesin."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@