banner298

banner194

O projenin adı BestCHEESE!

Yöresel Peynirlerin Üretim Teknolojileri ve Hijyen Standartlarının AB Işığında İncelenmesi projesinin 5'inci toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi.

TARIM 26.07.2022, 16:44
O projenin adı BestCHEESE!

Kısa adı BestCHEESE olan Erasmus + Programı Mesleki Eğitim için Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü adına hibe desteği alan "Yöresel Peynirlerin Üretim Teknolojileri ve Hijyen Standartlarının AB Işığında İncelenmesi" isimli projenin beşinci toplantısı 20-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında Eskişehir'de gerçekleştirildi. 

Proje koordinatörü olan Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün ev sahipliğini üstlendiği bu organizasyona projenin yabancı ortakları, İtalya’da bulunan Agrigento Halk Sağlığı Kurumu, Nitra / Slovakya’da bulunan Slovakya Tarım Üniversitesi, Slovenya’da bulunan Ljbuljbana Veteriner Fakültesi ile yerel ortakları Ankara Üniversitesi ve Batman Tarım ve Orman Müdürlüğü katılım sağladı. 

Dedepark otelde gerçekleşen projenin kapanış organizasyonuna Eskişehir’de bulunan resmi kurum ve Sivil Toplum Kuruluşu yetkilileri, Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri ve teknik personel katılım sağladı. 

Eskişehir Tarım ve Orman il Müdürü Ender Muhammed Gümüş açılış konuşmalarını gerçekleştirdikten sonra proje koordinatörü Veteriner Hekim Dr. Hatice Olcay şimdiye kadar gerçekleştirilen proje faaliyetleri hakkında sunum yaptı. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ufuk Tansel Şireli‘nin Peynir Sütü ve Sağım Hijyeni konulu sunumlarını müteakip, müdürlük toplantı salonu Başak Ofis’te proje katılımcıları önceden hazırlanan program dâhilinde sunumlarını ve ofis çalışmalarını gerçekleştirdiler. 

Öğleden sonra Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Erasmus Grubunu makamında kabul ederek projenin anlam ve önemi hakkında bilgi aldı. 

Bilecik İli Bozüyük ilçesinde yöresel peynir üreten firmanın ziyaret edildiği ikinci gün Bilecik İl Müdürü Necmettin Yoldaş ve Bozüyük İlçe Müdürü İsmail Aksu teknik geziye katılım sağladı. İşletme sahibi Levent Ayaz'ın ailesinin işletmede üretilen peynirlerden hazırladığı ikramlıklar misafirlerden tam not aldı. İlçenin güzide mesire yerleri ve doğal güzellikleri misafirlere gezdirildikten sonra akşam yemeği yöresel bir balık lokantasında verildi. 

Son gün Sazova Kampüsündeki Gıda Analiz Laboratuvarını ziyaret eden konuklara Başak ofiste Batman Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Reşat Çiftçi ve Yüksek Ziraat Mühendisi Barış Doyar yöresel peynir çeşitlerinin üretim aşamaları ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler. Daha sonra Eskişehir’in tarihi ve turistik yerlerini ziyaret eden katılımcılar sonraki projelerde buluşmak üzere karşılıklı güzel temennilerde bulunarak evlerine uğurlandılar. 

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@