banner298

banner194

Sarıcakaya'da gündüz üretim gece eğitim!

Domates üretimi yapılabilen Sarıcakaya'da, kadın üreticilere eğitim verildi...

TARIM 07.07.2022, 10:55
Sarıcakaya'da gündüz üretim gece eğitim!

Sarıcakaya, mikro klima özelliği göstermesinden dolayı domates üretiminin yoğun olarak yapıldığı bölgelerden birisi. Örtü altı ve açık alanda üretim yapan, kendi işletmesini başında veya aile işletmelerinin en büyük yardımcısı ve destekçisi olan kadın üreticilere eğitim verildi.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce kadın üreticilere, gündüz saatlerindeki iş yoğunluğu göz önünde bulundurularak eğitim akşam saatlerinde düzenlendi. Söz konusu eğitime kadın çiftçiler tarafından yoğun ilgi gösterildi.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünde alanında uzman Ziraat Mühendisleri tarafından Düzköy mahallesinde kadın üreticilerle yapılan toplantıda, Domates viral hastalıkları, domates güvesi ile biyolojik ve biyoteknik mücadele ve üretim destekleri hakkında bilgi verildi. Eğitim sayesinde kaliteli ve verimli üretimin önündeki engellerin aşılması hedeflendi.

İlgiyle takip edilen toplantıda üreticilerden gelen sorular da cevaplandı. Sesli ve görsel materyallerle konular zenginleştirildi. Üreticilerden gelen talep ve karşılaşılan sorunlar doğrultusunda İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde eğitim ve çalışmaların devam edeceği bildirildi..

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@