banner298

banner194

İYİ Partili Toptaş'tan trafik ve otopark çıkışı!

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, Sivrihisar'da trafik ve otopark sorunu olduğunu savundu.

TRAFİK 22.11.2022, 17:39 23.11.2022, 11:18
İYİ Partili Toptaş'tan trafik ve otopark çıkışı!

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"​Sosyal hayatın ve teknolojinin gelişmesi, taşıt sayısındaki artış, kamu kuruluşlarının merkezde olması, taşıtların park etme sürelerinin hareket halindeki sürelerden daha fazla olması nedeni ile çok sayıda otopark ihtiyacı kendiliğinden ortaya çıkmıştır.

​İlçemizde de gün geçtikçe araç sayısındaki artış ile ilçemizin tarih, kültür, inanç turizmine açılması, bilhassa ilçemizde çekimleri yapılan ve ülke genelinde reyting rekorları kıran Gönül Dağı dizisi nedeniyle Türkiye’nin her tarafından gelen ziyaretçilerle dolup taşması ile inanılmaz bir trafik çilesi ve buna bağlı olarak otopark sorunu yaşanmaktadır.

​İlçe merkezinin çok eski tarihlere dayanması nedeni ile caddelerin çok dar olması ve son günlerde cadde ve sokaklarda yapılan üst yapı çalışmalarında zaten dar olan caddeler daha da daraltılmıştır. Otopark olarak kullanılan alanların parka dönüştürülmesi ile bilhassa Ulu Cami ve tarihi mekânların olduğu kısımlarda gün içinde trafik çoğu zaman tıkanma noktasına gelerek hem esnafımızı hem de vatandaşlarımızı çileden çıkarmaktadır. Bazen bu tıkanıklık kazalara neden olabilmektedir.
​Tarihi mekânları görmek ve dizi çekimlerini izlemek için Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerimize aydınlatıcı rehber hizmetleri gereği gibi verilemediğinden, gelen ziyaretçiler nereye gideceğini ve aracını nereye park edeceğini bilmediğinden şehir içi trafikte büyük kargaşalar oluşmakta ve istenmeyen münakaşalara yol açmaktadır.
​Tarihi mekânların bulunduğu ve ziyaretçilerin en çok ziyaret ettiği Ulu Cami bölgesindeki cadde günün belirli saatlerinde araç trafiğine kapatılmalı, bilhassa büyük tonajlı araçların bu bölgelere girişi yasaklanmalıdır. İlçe merkezinin arka sokaklarındaki metruk binalar kamulaştırılarak yeni otopark alanları oluşturulmalıdır. Yeni yerleşim alanlarında ticaret merkezleri oluşturularak esnafımızın yeni yerleşim bölgelerine taşınması teşvik edilmelidir. Kamu kuruluşlarının ulaşımı daha rahat olan ve otopark sorunu olmayan yeni yerleşim merkezlerine taşınması teşvik edilmelidir. İlçe merkezinde park eden sürücülerden az da olsa saat başı ücret alınmak sureti park süreleri azaltılmalı hem de belediyemize maddi kaynak sağlanmalıdır. İlçe merkezinde uygun olan bir yerde kamulaştırma yapılmak sureti ile katlı otopark projesi hayata geçirilmelidir.
​İlçemizde gün geçtikçe artan ve vatandaşımızı çileden çıkaran trafik ve otopark sorunu bu şartlarda sürdürülemez konuma gelmiştir. Kangrene dönüşen trafik ve otopark sorunu zaman geçirmeden çözülmelidir.

​İlçemizde bulunan sivil toplum örgütleri, siyasiler, vatandaşlarımız ve ilçemizi yönetenler bir araya gelerek, istişareler yapmak sureti ile vatandaşlarımızı ve ilçemize gelen ziyaretçileri olumsuz etkileyen trafik ve otopark sorununa ivedi olarak çözüm bulmaları gerekmektedir."

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@