04.03.2024, 13:18

TÜRASAŞ’ta milyonlarca liralık bakırın çalındığı iddia ediliyor!

Eskişehir'in, hatta ülkemizin en köklü kuruluşlarından birisi hiç şüphesiz TÜLOMSAŞ, yani Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. idi. TCDD'nin bağlı ortaklığında Eskişehir merkezli çalışan, kökeni 1894 yılana kadar giden, 1986-2020 arası lokomotif üreten bu anonim şirketin tüm faaliyetleri 2020'de kurulan TÜRASAŞ bünyesine dahil edilerek varlığına son verildi.

Bugüne kadar ülkemize ve şehrimize kazandırdıkları ile gündeme gelen bu köklü kuruluş TÜRASAŞ bünyesinde faaliyetlerine devam ederken, son yıllarda kurumda yaşanan gelişmeler doğrusu hepimizi hayal kırıklığına uğrattı.

15-16 TON BAKIR BOBİN USTALIKLA ÇALINMIŞ!

Peki bizleri hayal kırıklığına uğratan bu gelişmeler neydi?

Sosyal medya hesabımızdan konuya ilişkin olarak bazı bilgileri paylaştık. Ne vardı peki bu bilgilerde? Şunlar vardı:

"TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğünde neler oluyor?

Ülkemizin köklü kuruluşu son yıllarda hırsızlık söylentileri ile çalkalanıyor. Kurumda görevini en iyi yapan güvenlik birimi sayesinde bunlara olunabildiğince engel olunduğu ileri sürülüyor.

Son olarak 15-16 ton bakırın çalındığı iddiaları var.

En ilgi çekici tarafı ise bu söylentilerin fabrikada müteahhitlik yapan, doğrudan temin ile çalışan imtiyazlı bir firma ile ilgili olması.

Müteahhit firma olduğu için yönetimden aldığı izinle fabrika içinde araçlarıyla adeta cirit attıkları çalışanlar tarafından konuşuluyor.

Kamuoyunun bu konuda acilen aydınlatılmaya ihtiyacı var!"

Bu paylaşımımız üzerine bu köklü kuruluşta yaşanan daha başka olumsuzluklar için de arandık ve bilgilendirildik.

Yeni bilgilendirmeler ışığında yeni bir paylaşım daha yaptık:

“Duyacaklarınıza inanamayacaksınız!

HAMMADDE KURUMDAN GÖTÜRÜLÜYOR, YAPILAN ÜRÜNLERİ MÜTEAHHİT FİRMA KANALI İLE KURAMA ALIYORLAR!"

TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğünde 15-16 ton bakır çalındığını yazmamız üzerine arandık:

-'İçeriye karkas et giriyor, sonra bunlar lop et şekline dönüştürülüyor ve kapalı kasa ile dışarı çıkarılıyor!'

- 'Bir pastaneye içeriden tüm malzemeler gönderiliyor, pastanede yapılan ürünler şirkete çalışan müteahhit firma tarafından alınıyor!'

Yok daha neler dediğinizi duyar gibiyim.

Dahası var!"

Evet, TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğü'nde yaşanan olumsuz gelişmelerin bir kısmı böyle. Tatsız tuzsuz haberler bunlar. Kurumun adını lekeleyen ve Eskişehir halkını üzen paylaşımlar bunlar. Düşünsenize bir "120 kadar motor bobininin ortadan kaybolduğu ve bunların değerinin 3-4 milyon TL olduğu" ileri sürülüyor.

Hele hele, kurumun içinde hammaddesi temin edilerek bir pastanede ortaya çıkarılan ürünleri müteahhit firma üzerinden alım yapılıyor. Kurumun sahip olduğu malzemeler çalınıyor ve doğal olarak pastane hammadde maliyet sıfır olanlar ürünlerden kazanabileceğinin kat kat üzerinde para kazanıyor. Pastane sahibi ile içeride bu işleri verenler arasında bir tür bağ oluştuğu gözlemleniyor.

BAKANLIK HAREKETE GEÇMİŞ

Allah'tan kurumda güvenlik iyi çalışıyor. Zira güvenlik olmasa herhalde fabrikanın olduğu alanda yağmalanmadık bir şey bırakmayacaklardı. Güvenlik görevlileri içeriden çıkarılmaya çalışılan birçok malzemeye, bobine engel olmuşlar.

Yine konuyla alakası olmasa da kurumda daha önce işe 07.00'de başlayan memurlar şu an 08.00 gibi işe başlıyorlar. İşçiler 07.00'de işi başlıyorlar ancak çoğu saat 08.00'e kadar oturarak vakit geçiriyormuş.

Elbette kurumda huzur bozucu bazı gelişmeler oldu oluyor ancak haberimiz üzerine Bakanlığın harekete geçtiği ve konunun her yönden soruşturulması talimatının verildiği kaydediliyor.

TÜRASAŞ Eskişehir Bölge Müdürlüğünde yaşanan tatsız gelişmeleri sizlerle paylaşmaya, olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@