Aydın Ünlüce’nin adını yaşatacak park törenle açıldı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Av. Aydın Ünlüce’nin (53) adını yaşatacak olan “Av. Aydın Ünlüce Parkı”nın açılış töreni gerçekleştirildi.

YAŞAM 20.07.2023, 16:19 20.07.2023, 16:23
Aydın Ünlüce’nin adını yaşatacak park törenle açıldı

Erken yaşta hayatını kaybeden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Av. Aydın Ünlüce’nin (53) adını yaşatacak olan “Av. Aydın Ünlüce Parkı”nın açılışı doğduğu topraklar olan Seyitgazi ilçesi Kırka mahallesinde düzenlenen törenle açıldı. Büyük bir katılım olduğu açılışta duygulu anlar yaşandı. 

Mart ayında geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitiren Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili, Büyükşehir Belediyesi ve Odunpazarı Belediyesi meclis üyesi Av. Aydın Ünlüce’nin (53) adını taşıyan parkın açılışı, Seyitgazi’nin Kırka mahallesinde gerçekleştirildi. 

Ünlüce’nin doğduğu topraklar olan Kırka’da büyük bir katılımın olduğu “Av. Aydın Ünlüce Parkı”nın açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, önceki dönem Eskişehir Milletvekili Fevzi Yalçın, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Eskişehir Barosu Başkanı Av. Mustafa Elagöz, Tepebaşı Belediye Başkan Vekili Fikriye Güven Zaptiye, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, merhum Ünlüce’nin eşi Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Av. Ayşe Ünlüce, oğulları Ata ve Aras Ünlüce, ailesi, yakınları, sevenleri, dostları, belediye meclis üyeleri, bürokratlar ve Kırka halkı katıldı.

Törende konuşan Başkan Büyükerşen, “Bu konuşma benim için çok başka. İçim sızlıyor. Sevgili Aydın bizi mutlaka bir yerlerden izliyordur. Aydın ve değerli eşi Ayşe Ünlüce’yi tanıdım ve çok sevdim. Aydın, Büyükşehir Belediyesi meclis üyesiydi ve akli selimi temsil eden sembol bir isimdi. Aydın konuştuğu zaman iktidar-muhalefet herkes susar, dinlerdi. Çok değerli bir hukukçuydu. Aydın kardeşimizin adını yaşatacak bu parkta emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu parka gelen her Kırkalı’nın onun ruhuna bir Fatiha okuyacaklarını da biliyorum. Yeri asla doldurulamaz. Mekânı cennet olsun.” dedi.

CHP Milletvekili Jale Nur Süllü de Aydın Ünlüce’nin aramızdan zamansız ayrıldığını belirterek, “Sevgili Aydın rahat uyu. O güzel gülüşünü, sakinliğini ve sevgini hep anacağız. Ailesine sağlıklı ömürler diliyor, parkın oluşturulmasına emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ise, “Biz Aydın ile eski Adliye binasında tanıştık. Benim aynı zamanda en iyi arkadaşımdı. Beraber çalıştık, sonra belediyede görev aldık. Bugün benim için, Aydın, oğullarım Ata ve Aras, aile büyüğümüz, babamız Cemal Ünlüce başta olmak üzere tüm Ünlüce ailesi için çok özel bir gün. Belediyelerimiz, siz değerli Kırkalılar sayesinde bu gururu yaşıyoruz. Aydın için Kırkalı olmak, Seyitgazili olmak, Eskişehirli olmak çok büyük bir gururdu. Bunun karşılıksız kalmadığını görmek çok büyük mutluluk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e, Seyitgazi Belediyemize, oy birliğiyle parkın yapımına siyaset üstü bir nezaketle karar veren AK Parti ve CHP’li meclis üyelerine, hepinize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Aydın Ünlüce’nin oğulları Ata ve Aras da babaları ile hayat boyu gurur duyacaklarını belirterek parkın oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Eskişehir Barosu Başkanı Mustafa Elagöz de konuşmasında, “Aydın ağabeyimizin isminin yaşatılması çok değerli. Bizler avukatlığı Aydın Ünlüce gibi değerli büyüklerimizden öğrendik. Atatürk ve devrimlerinden asla taviz vermedi. Bizlere ve gençlere her zaman iyi örnek oldu. Kendisini rahmetle anıyor, Ünlüce ailesine başsağlığı diliyorum.” dedi. 

Tepebaşı Belediye Başkan Vekili Fikriye Güven Zaptiye de Ünlüce ailesine sabırlar dileyerek parkın hayırlı olmasını diledi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, “Aydın Ünlüce kardeşimizin adını taşıyan bu parkta emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Aydın arkadaşımız iyi bir hukukçu, iyi bir dost, iyi bir arkadaş, iyi bir hemşehriydi. Yattığı yer nur olsun, eşi çocukları, anne ve babasına sabırlar diliyorum.” diye konuştu.  

Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe de konuşmasında, “Aydın ağabeyimizin çok değerli bir büyüğümüzdür. Adının bu parkta yaşayacak olması çok değerli. Onun ismini duyduğunuzda hepiniz koştunuz geldiniz. Hiçbir sevinç bu kadar buruk olmamıştı. Belediye meclis üyelerimize oy birliğiyle bu parkın oluşumuna destek vermeleri dolayısıyla da teşekkür ediyorum. Kıymetli ailesine de sağlık diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde parkın açılışı kurdele kesimi yapılarak gerçekleştirildi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@