Bayram ikramiyesi yetmedi!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyelerine zam yapıldığını duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre, emekli ikramiyeleri yüzde 50 oranında artırılarak 3 bin liraya çıkarıldı. Her iki dini bayramla birlikte emekliye toplamda 6 bin lira ikramiye dağıtılacak. Peki Eskişehir'deki emekli vatandaşlar zamdan memnun mu? İşte cevaplar...

YAŞAM 26.02.2024, 15:18 26.02.2024, 15:24
Bayram ikramiyesi yetmedi!

MUHABİR - DİLARA ADAK

Ali Çevik

‘İKİ TARAF DA HATALI’

Ali Çevik: Eskiden ciddi ekonomi kurmayları vardı. Sabancı Holding'ten, Işın Çelebi'den tutun da Adnan Kahveci'lere kadar... Onlar gerçekten ekonominin kurmaylarıydı. Ama şu an içinde bulunduğumuz durum bu değil. Bu milliyetçilik de değil. Bu AK Parti zihniyeti. Herkesin inançlarına saygı duymak zorundayız. Oruç tutar tutmaz, ateisttir, deisttir. Burasında da değiliz. Ama şu anda bir gerçek var ki 17 bin lira asgari ücret bugün toplumun geneline yayılmış durumda. Eskiden bu oran yüzde on, on beş seviyesindeydi. Şu anda 65-70 seviyesine gelmiş. Siz üretmeyin, üretimden, bilimden konuşmayın, sürekli din algısıyla bir yeri yönetmeye çalışın. Bununla ülkeyi bir yere getiremezsiniz. Bugün orta kesim olduğu gibi dağıldı. Özellikle son üç yılda dağıldı. Önceden insanlar kemer sıkıyordu, tamam anlıyorum diyor, ekonomik durumun altından kalkıyordu. Bu halk yine de köyünden geliyordu, destek alıyordu ailesinden ve ayakta durabiliyordu. Ama son üç yılda yaşananlar milliyetçilik de değil, tam bir çöküş. Devalüasyonu yaşıyoruz. Ben ekonomi eğitimi de almış biri olarak Sabancı Holding'ten emekli bir insanım. Bunları bildiğim için söylüyorum. Sokaklara çıkın, insanların harçlığı yok. Yaşlı amcaların torunlarına verecek harçlığı yok ama demagoji yapıyor, ayrı konu. Bir şeyi dine veya algıya bağlarsak ülkeyi yönetemez hale geliriz. Bugün siyasetin sol tarafında da ciddi güçler yok. Şu anda Özgür Özel'in yönetim tarzında da bir bilim yok. Keşke her şeyden bağımsız, halkın sorunlarına inip de gerçekten bir yola çıkmış olsaydık güzel bir noktaya gelirdik. Ben iki tarafta da hatalar buluyorum. Ama AK Parti yönetimi ülkeyi perişan etti. Bu milliyetçilik de dincilik de inanç da değil kesinlikle.

Nedim Yenimazman

‘MİLLETİN HALİ ÇOK KÖTÜ’

Nedim Yenimazman: Hiç vermese daha iyi. En az 5 bin TL vermesi lazım. Dengeleyemedi. Avrupa'da böyle değil. Refah dolu bir hayat sürülüyor. Bizim ülkemizde öyle değil. Milletin hali çok kötü. Bilmiyorum durumlar ne olur. Allah sonumuzu hayır etsin.

Osman Düşmezkalender

‘10 BİN TL’DE YETMEZ’

Osman Düşmezkalender: Yetersiz buluyorum bu şartlarda. 5 veya 10 bin TL’de olsa yine yetmez. Biz yine memuruz da biraz kurtarıyoruz. Ya diğer vatandaşlarımız ne yapacak?

‘6 - 7 BİN TL VERİLMELİYDİ’

Safiye Y.: Üç bin lira çok az bir para. İkramiye bir de adı üstünde. Hiç değilse o kadar sene geçti aradan, altı yedi bin lira verilmeliydi. Şu enflasyonda paranın değeri mi var?

'BUNA DA ŞÜKÜR'

Selahattin Özkan: Cumhurbaşkanı ne derse o olur. Üç bin lira yeter. Önümüzdeki günlerde 2 bin lira daha verir belki, bakalım. Seçime doğru 5 bin lira yapacağını düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız yaparım dedi mi yapar. Ama 3 bin lira da yeter. Buna da şükür. Ya 3 bin lira da olmasaydı?

Doğan Ahmet: Sadaka verir gibi veriyor işte. On bin lira yapılacak diyorlar, bekliyoruz, bakalım. Hiç sanmıyorum ama…

reyya Ç.: Dalga geçiyorlar bizimle resmen. Yapacak bir şey yok. Seçimlerde buna göre davranmak lazım.

Halil O.

Halil O.: Bence 5 bin lira olsa daha iyi olur. Seçime doğru 5 bin liraya tamamlar bence. Tahminim öyle.

Mehmet U.: Ben çok iyi diyorum, çok bile verdi Cumhurbaşkanımız. Allah razı olsun Tayyip Erdoğan’dan.

‘AHIRDA BESİ HAYVANI MIYIZ?

Fahri A.:'Yeterli bence. Ne yapacaksın ki? Bu milleti fazla verip de azdırmak doğru değil. Türkiye'deki refah başka hiçbir ülkede yok. Türkiye bambaşka, cennet gibi bir yer. Ama bunun kıymetini bilelim. Hep istiyorlar ki devlet versin. Ahırda besi hayvanı mıyız? Kendi kendimize bir çare bulalım. Allah nefsinizi biçin, çıkıp zekat verin diyor. Geçenlerde televizyonda izledim, CHP'den biri 'tencere kaynamıyor' diyor. Ben mahallemizde sadaka verecek adam bulamıyorum.

sagisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@