Çağfen'den bir ilk: Mutfak zirvesi!

Çağfen Koleji, Türk Mutfağı Haftası'nda bir ilke daha imza attı... Çağfen Mutfak Zirvesi'nde gastronomi uzmanları ve şefler öğrencilerle bir araya geldi...

YAŞAM 29.05.2023, 17:25
Çağfen'den bir ilk: Mutfak zirvesi!

Çağfen Koleji, Türk Mutfağı Haftası'nda bir ilke daha imza attı. Çağfen Mutfak Zirvesi'nde gastronomi uzmanları ve şefler öğrencilerle bir araya geldi. Serkan Can Zengin, "Gastronomi alanındaki zengin mirası ile Eskişehir'in UNESCO Gastronomi Şehri olması için bir yol açmak istiyoruz" dedi. 

Çağfen Mutfak Zirvesi, Türk Mutfağı Haftası'nda Çağfen Koleji Anadolu Lisesi'nde gastronomi alanında ve konusunda uzman çok sayıda ismin katılımı ile gerçekleştirildi. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı “Gastronomi Teması” ve 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri dikkate alınarak Çağfen Gastronomi Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlik, Eskişehir'de gastronomi alanında lise düzeyinde yapılan ilk büyük etkinlik oldu.

Zirve'ye büyük katılım 

Sunuculuğunu Eskişehir Aşçılar Derneği kurucu üyesi  Saim Buzçetin'in yaptığı Çağfen Mutfak Zirvesi'ne ESASDER Başkanı ve TAFED Genel Sekreteri Kemal Kaya, Eskişehir Kasaplar ve Lokantacılar Odası Başkanı Bahar Bilen, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Emrah Yıldız, Hilton Garden Inn Eskişehir Şefi Mehmet Arıkan, Big Chefs Türkiye Genel Koordinatörü ve Eskişehir Big Chefs Şefi Ziya Demir, Fethiye Manzara Otel Şefi Yüksel Akkaş, Yaşar Eğitim Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Fatmagül Sağlısal ve GASTRO 26 Mutfak Akademisi Yönetim Kurulu Üyesi Mutlu Güngör katıldı. Zirve'ye ayrıca Çağfen Koleji öğrencilerinin yanı sıra GASTRO 26 öğrencileri ile Yaşar Eğitim Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitmen ve öğrencileri de katıldı.

Eskişehir gastronomisi konuşuldu 

Saim Buzçetin moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide ESASDER Başkanı ve TAFED Genel Sekreteri Kemal Kaya ve Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Görevlisi Emrah Yıldız, Eskişehir gastronomisini konuştu, öğrencileri bilgilendirdi. 

Öğrenciler şeflerle tezgaha geçti, yemek yaparak yarıştı 

Zirve'de kulüp öğrencileri arasında katılımcı şefler eşliğinde yemek yarışması da düzenlendi. Büyük bir heyecana sahne olan yarışmada, öğrenciler şeflerle birlikte güzel yemekler yapmanın keyfini yaşadı. Yarışmada gruplar İsli Bulgur Risotto Yatağında Piliç But Kavurma, Beff Casarette, Terraki Soslu Bonfile, Kitkat Tatlısı gibi yemekler yaparak hünerlerini sergiledi. Yarışma sonunda katılımcılara plaketleri ve öğrencilere katılım sertifikaları Çağfen Koleji  Kurucu Temsilcisi Serkan Can Zengin ve Okul Müdürü Burak Dalgıç tarafından takdim edildi.

"Eskişehir'in UNESCO Gastronomi Şehri olması için bir yol açmak istedik" 

Çağfen Koleji  Kurucu Temsilcisi Serkan Can Zengin, Eskişehir'de gastronomi alanında bir ilk olan böyle bir etkinliği öğrencilerle birlikte gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Eskişehir farklı kültürlere ev sahipliği yapmış, bu anlamda gastronomi alanında da lezzetleri ve mirası çok zengin olan bir şehrimiz. Öğrencilerimiz şehrimizin geleneksel yemek kültürü  ile ilgili araştırmalar yaparken bu zenginliğinin UNESCO tarafından verilen “Gastronomi Şehri” unvanı kriterlerine uygun olduğunu gördü. Eskişehir'in turizm potansiyelinin artması açısından gastronomi turizminin ve bu alandaki tanıtımının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Eskişehir'deki yemek kültürlerini ve gastronomisini öne çıkarmak amacıyla düzenlediğimiz bu etkinlikle, şehrimizin bu listede yer alması için yapılacak çalışmalara bir yol açmayı hedefledik. Tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve katılımcılara bu güzel organizasyona katkıları ve destekleri için teşekkür ediyorum" dedi.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@