Eskişehir halkı zamlara alışmış!

Yeni yıla girilmesiyle beraber beklenen ekmek zammı Eskişehir’de de uygulanmaya başlandı. Fırın ve marketlerde 7 TL’ye satılan somun ekmek fiyatı 8 TL oldu. Peki Eskişehir halkı bu zam hakkında ne düşünüyor? Vatandaşa sormak üzere sokağa çıktık…

YAŞAM 19.02.2024, 11:39 19.02.2024, 12:14
Eskişehir halkı zamlara alışmış!

MUHABİR - DİLARA ADAK

Özcan Kavak: Fakir fukaranın işi çok ama çok zor. İyi durumda olanlara sıkıntı yok zaten, onların tuzu kuru. Böyle enflasyonun olduğu dönemlerde paralarına para katıyorlar. Ama yoksul daha da kötüleşiyor. Ekonomiyi iyiden iyiye bozdular. Ekonomiyi kim bozduysa düzeltecek artık, düzeltmesi zorunlu.

Cihat Çal: Ben yeni ekmek fiyatını normal karşılıyorum. Şimdi şöyle düşünülmesi lazım. İğneden ipliğe her şey zamlandı. İşte un fiyatı, maya fiyatı, tuz fiyatı, elektrik, doğalgaz, fahiş dükkan kirası derken ne yapacak bu fırıncı. Haliyle zam yapacak. Türkiye’de normal bu durumlar, çok yaşadık benzer dönemleri. İnsanlar layık olduğu şekilde yönetiliyor. Başka ne denebilir ki?

Fitnat Özen: Şimdi işin gerçeği her şeye zam geliyor zaten, bir ekmeğe değil ki. Biz alıştık vatandaş olarak, alışmak da tehlikeli aslında. Bugün aldığın hiçbir şeyi yarın alamıyorsun. Ne olacak halimiz?

İlyas Bıyıklı: Her şeye zam geldiğine göre ekmeğe de zam gelecek yani. Yapacak bir şey yok. Herkes kabullenmiş gidiyor bu yolda. Ekmeğe zam gelmiş, şuna zam gelmiş, buna zam gelmiş, fark eden bir şey yok ki. Günlük her şeye zam geliyor zaten. Millet kabullenmiş ne diyebilirim ki. Sesi de soluğu da çıkmıyor.

Ramazan Bayrak: Her şeye zam geliyor ve çok geliyor. Ekmeğe de öyle. Şunu düşünmeleri lazım. Asgari ücretle geçinenler ne yapacaklar? Ekmek dediğiniz şey zaruri ihtiyaç. Özellikle asgari ücretli çok ekmek tüketiyor. Ona da zam gelince nasıl başa çıkacaklar?

Ramazan B.: Yani her şeyi kabullenelim de ekmek zammı doğru değil. Ama fırıncıların da giderleri artıyor onlar ne yapsınlar? Her şeye zam geliyor, ne olacak halimiz bilmiyorum. Hükümet koyuverdi gidiyor bakalım. Bir çare bulunması gerekir. Bu ekonomi böyle gitmez.

Hasan Çam: Zamlar belimizi epey büküyor. Ekmek zammı da öyle. Yani ekmek dediğiniz şey bizim ülkemizde olmazsa olmaz. Ne yapalım biz de ekonomi yapıyoruz. Allah’tan belediyenin Halk Ekmek büfeleri var. Biz Halk Ekmek yiyoruz. Orada ekmek piyasadan daha ucuz.

Mahmut Boyracı: Zam gelmeyen hiçbir şey yok ki? Kötü ekonomi planlamasının sonuçlarını yaşıyoruz. Benzine, mazota, gıdaya, ilaca, yani aklınıza gelen her şeye zam yapıyorlar açığı kapatmak için. Ekmek de onlardan bir tanesi. Bu daha ne kadar sürer endişeliyim.

Ekrem Kesikbaş: Hayat ekonomik koşullar nedeniyle çok pahalı. Dolasıyla ekmek zammı da bunun bir parçası. Ne diyeyim. Herkesin işi çok zor ve yardım edecek kimsesi yok. Allah millete sabır versin. Başka bir şey diyemiyorum.

Aysel H.: Bu zamlar zenginler için hiçbir şey ifade etmiyor. Hatta onlar bu ortamdan karlı bile çıkıyorlar. Olan fakir fukaraya oluyor. Onlar için hayat daha da yaşanmaz hale geliyor. Ben çok üzülüyorum, artık ekonomi düzeltilmeli, bu pahalılık son bulmalı.

İlyas Türksoy: Şöyle düşünmek lazım. Her zam otomatik olarak enflasyonu da arttırıyor. Ekmeğe zam da enflasyonu arttırır. İyi değil tabii ki. Bunun araştırılması lazım. Maliyetler gerçekten bu zammı gerektiriyor mu? Gerektiriyorsa tabi ki zam yapılsın ama gerektirmiyorsa keyfi bir zam iyi değil.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@