Eskişehir'de skandal: Öğretmene 6 bin 500 TL maaş teklif ettiler!

Özel bir okulla iş görüşmesine giden öğretmen, kendisine her gün çalışma karşılığında 6 bin 500 TL teklif edildiğini iddia etti. Öğretmen bu duruma sosyal medyada çektiği bir video ile tepki gösterdi.

YAŞAM 08.03.2024, 11:49 08.03.2024, 16:32
Eskişehir'de skandal: Öğretmene 6 bin 500 TL maaş teklif ettiler!

Gittiği iş görüşmesiyle ilgili ayrıntıları sosyal medyada paylaştığı video ile anlatan öğretmen, kendisine 3 ay deneme süreci içinde haftanın 7 günü çalışma şartıyla 6 bin 500 TL maaş teklif edildiğini ve kabul edildiği takdirde de asgari ücretle devam edeceğini söyledi. Öğretmen, çektiği videoda "Eskişehir'de özel bir anaokuluyla görüşmeye gittim. İlk 3 ay deneme süresi, saat 12 ve 16 saatleri arası hafta sonu dahil çalışma. Hafta sonu 4 farklı atölye planlamam isteniyor. Bunun karşılığında aylık 6 bin 500 TL." diyerek isyan etti.

'Çok kırgın ve öfkeliyim'

Öğretmen, itirazı sonrası deneme süresinin 1 aya düşürüldüğünü söyledi. Haftanın 7 günü sürecek çalışma sonunda kabul edildiğinde ise maaşının asgari ücret düzeyinde olacağını söyledi.

Okul müdürünün, okul sitesinde velilere göstermek için sertifika almayı zorunlu tuttuğunu belirten Gazi Üniversitesi mezunu öğretmen, öğretmenlerin maruz kaldığı durum nedeniyle çok kırgın, üzgün ve öfkeli olduğunu söyledi. Mesleğin değersizleştirilmesine ve asgari ücretle çalışmak zorunda bırakılmalarına tepki gösteren öğretmen, binlerce meslektaşının yaşadığı sıkıntılara tercüman oldu.

saglisolluhaber.com

Yorumlar (0)
10
açık

Gelişmelerden Haberdar Olun

@